”Aksen” vinder prisen for Årets Kontorbyggeri 2021

Nohrcon har netop kåret DLG’s hovedsæde i Fredericia som Årets Kontorbyggeri 2021.

Det markante hus, der står som et vartegn ved Lillebæltsbroen, lige der hvor Jylland forbindes med Fyn, er tegnet af PLH Arkitekter og slog dørene op for de godt 300 medarbejdere i sommeren 2020.

Partner i PLH Arkitekter, Søren Mølbak, er begejstret over kåringen og udtaler i den forbindelse:

”Som arkitekter har vores ambition været at skabe et byggeri, som på én gang er moderne og fleksibelt, sætter bæredygtighed og medarbejdertrivsel i højsædet og fungerer som effektiv branding for DLG. Med ’Aksen’ føler vi, at det er lykkedes at tegne et ikonisk domicil, som i sjælden grad formår at kommunikere virksomhedens historie, værdisæt og sjæl, samtidig med at der nu står et hus, som er rart at arbejde i. Her er vores ekspertise inden for arkitektur og omfattende erfaring med arbejdspladsindretning gået op i en højere enhed, og vi er både stolte og beærede over prisen – og glade for, at DLG’s medarbejdere har taget så godt imod bygningen.”

Huset i Fredericia har en helt unik udformning med tre fløje, der spreder sig ud i landskabet. Det giver plads og fleksibilitet til forskellige arbejdsformer i kontorområderne samt lys, luft og udsigt til alle ansatte. Dertil skaber fløjstrukturen en silhuet, der set ovenfra ligner toppen af et kornstrå. Af samme årsag har medarbejderne da også døbt DLG’s domicil ”Aksen” – en passende symbolik for det danske grovvareselskab.

Nohrcon uddeler prisen for ”Årets Kontorbyggeri” på baggrund af indstilling fra en fagjury samt en offentlig afstemning.

Om ”Aksen” udtalte fagjuryen blandt andet:

"Placeret på en mark og med et udtryk som en moderne bondegård rammer bygningen plet som et symbol på DLG´s identitet. DLG´s historie og værdier er også blevet omsat på de indre linjer. Med ”højt til loftet” og varierende arbejdsmuligheder i et aktivitetsbaseret arbejdsmiljø forbindes ude og inde på fornem vis."

"Kan moderne kontorbygninger passe ind i naturskønne omgivelser? Det er Aksen med til at vise. Bygningens form er tænkt ind i den omkringliggende natur. Der er lagt vægt på et moderne fokus på medarbejdernes trivsel. Bæredygtighed og materialevalg er ikke glemt."

"Gennemtænkt bygningsudtryk som på fineste vis afspejler brugerens identitet på alle parametre. Referencerne til gamle gårdbygninger både i arkitektur og materialevalg er velvalgt, og bygningen fremstår afdæmpet, naturlig og moderne, uden at være prangende."

Læs mere om DLG’s hovedsæde her.