PLH tegner nyt uddannelsesdomicil til DMJX

PLH Arkitekter står bag det vindende design til et nyt uddannelsesdomicil, der skal huse Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) i Ørestad Nord, København. Dall & Lindhardtsen er underrådgivere på projektet, og 5E Byg er totalentreprenører.

Det arkitektoniske koncept bag byggeriet er skabt med inspiration fra den moderne mediestrøm, som de studerende skal gebærde sig i. Her er åbenhed, forbundethed og omstillingsparathed nøgleord – og det er de også i det syv etager høje uddannelsesdomicil, hvor store glaspartier i facaden skaber transparens og inviterer verden indenfor; det åbne atrium forbinder samtlige etager vertikalt, og indretningen er så fleksibel, at bygningen løbende kan tilpasses fremtidens skiftende behov.

CEO og partner i PLH Arkitekter, Søren Mølbak, er begejstret for projektet og glæder sig til at se det færdige byggeri:

”Denne proces viser, hvor stærkt resultatet kan blive, når arkitekturen tager afsæt i brugernes behov og ønsker. Dette er et lyst og levende hus, som giver de studerende de bedste rammer for at arbejde og samarbejde, være kreative og innovative, ideudveksle og fordybe sig. Samtidig er det et byggeri, der åbner sig mod lokalområdet, respekterer og komplementere sine omgivelser og refererer til den omkringliggende virkelighed, som huset er en del af.”

Et grønt hjerte, der banker for bæredygtighed, trivsel og sundhed

Bygningens hjerte er det store atrium, der fungerer som et centralt torv med café, kantine, ’inspiratorium’ og mulighed for forskellige arrangementer så som foredrag, filmforevisninger, borgermøder og koncerter. Op gennem det vældige, 29 meter høje rum roterer ”Green Line”, et grønt trappeforløb med plantekasser og nicher, der trækker Amager Fælleds natur ind i huset, spreder den ud på etagerne og lander øverst i en stor konferencesal med plads til 200 gæster og direkte udgang til tagterrassen, hvor besøgende kan nyde udsigten ud over fælled og by.

”Det grønne er et afgørende element i fremtidens byggeri. Derfor er der overalt i DMJX lagt vægt på bæredygtige løsninger, der mindsker CO2-aftrykket, nedbringer energiforbruget og øger trivslen. Derfor kan vi tilbyde en bygning, som ikke blot går efter at opnå bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld men også DGNB Hjerte, som er en selvstændige udmærkelse for sundhed og komfort. Dette indebærer bl.a. et udvidet fokus på luftkvalitet, akustik, visuelt miljø og termisk indeklima,” fortæller Søren Mølbak.

FAKTABOKS

Nyt uddannelsescenter til Danmarks Medie- og Journalisthøjskole DMJX i Ørestad Nord

Forventet færdig

Ultimo 2024

Adresse

Grønjordsvej 2, 2300 København S.

Størrelse

7.000 m²

Teamet bag

Arkitekt: PLH Arkitekter
Underrådgiver: Dall & Lindhardtsen
Totalentreprenører: 5E Byg
Ingeniør: Ingeniør´ne

Kapacitet

800 fuldtidsstuderende, 2.000 kursister og 70 medarbejdere

Anlægssum

150 mio. DKK

Bæredygtighed

Forventes at opnå bæredygtighedscertificeringerne DGNB Guld samt DGNB Hjerte