DR Byen, workplace design, København

Multimediehus der er tilpasset fremtidens produkter og giver øget mulighed for vidensdeling og samarbejde på tværs

Kategori

Workplace design

Sted

København, Danmark

År

2007

Status

Afsluttet

Størrelse

130.000 m²

Kunde(r)

DR

Arbejdspladser

2.200

DR har samlet sine aktiviteter i hovedstadsområdet i DR Byen, et multimediehus i Ørestad Nord. Det 130.000 m² store byggeri omfatter 4 segmenter, tegnet af hver sin arkitekt, og indeholder blandt andet studiefaciliteter, TV- og radiotekniske områder, kontor- og redaktionsarealer, en række meget forskellige fællesarealer, værksteder mv. for ca. 3.000 medarbejdere samt en koncertsal af international klasse (1.800 pladser).

De fysiske og tekniske rammer i DR Byen er tilpasset fremtidens multimedieproduktioner og understøtter DR’s strategiske målsætning om øget vidensdeling og samarbejde på tværs. PLH har siden projektets start i 1999 fungeret som DR’s bygherrerådgiver og indretningsrådgiver på det samlede projekt, og herunder leveret: strategiarbejde samt visions- og politikformuleringer med DR’s ledelse, konkurrenceprogrammering, byggeprogrammering, styring og koordinering af brugerprocesser, space planning, indretningsprogrammering, detailindretning samt inventarudbud.

Kontakt:
Paulette Christophersen
+ 45 2464 7133
psc@plh.dk

Space planning og indretningskonceptet for DR Byen er baseret på den Aktivitetsbaserede Arbejdsplads, hvor det overordnede mål er at skabe et fleksibelt miljø, som inspirerer til kreativitet, samarbejde og vidensdeling på tværs af organisationen. Det betyder bedre programmer og større valgfrihed for brugerne i medie-landskabet.