Er du vores nye praktikant? Det håber vi!

Der er en million gode grunde til, at du skal blive en del af PLH Arkitekter, men her vil vi nøjes med at fremhæve tre:

 • Du er særlig for os: Vi har truffet en bevidst beslutning om kun at optage en håndfuld praktikanter – på den måde kan vi tilpasse dit ophold til dine interesser og færdigheder.

 • Du er vigtig for os: Du får masser af ansvar og spiller en nøglerolle i dine projekter.

 • Du er en del af os: Vi sætter stor pris på vores fællesskab, og du vil blive inviteret til at deltage i sociale aktiviteter, ekskursioner, besøg på locations og mere.

PLH Arkitekter er en af Danmarks største uafhængige tegnestuer, og vi tilbyder et ambitiøst og inkluderende arbejdsmiljø. Vi ser muligheder for at skabe positive forandringer i hvert projekt og tror på, at bæredygtige løsninger og hensynet til den enkelte bruger ikke blot går hånd i hånd, men er hinandens forudsætninger, når det kommer til arkitektur.

Du vil blive en vigtig del af en eller flere projekter, og som en værdsat praktikant har du altid indflydelse og masser af ansvar, mens erfarne PLH'ere vil sparre med dig og bidrage til din professionelle udvikling.

Vil du allerede nu gerne være en del af PLH-holdet? Så se om vi har ledige stillinger nedenfor.

Har du brug for mere information? Længere nede har vi samlet alt, hvad du behøver at vide om, hvad vi tilbyder, kontaktinformation og vores tips til en succesfuld ansøgning og praktik.

Ansøg om praktik som arkitekt

Læs mere om stilling

Som arkitektpraktikant hos PLH Arkitekter får du rig mulighed for at kombinere dine kreative evner med en bred vifte af arbejdsopgaver, der spænder fra idéudvikling, skitsering til 3D-modellering og udarbejdelse af præsentationsmateriale.

Læs hele beskrivelsen

Ansøg om praktik som bygningskonstruktør

Læs mere om stilling

Når du er i praktik som bygningskonstruktør hos PLH Arkitekter, kommer du til at arbejde med avanceret projektering helt fra arkitektens skitse til det færdige projektmateriale. Du kommer blandt andet til at beskæftige dig med konstruktion, byggeteknik og med struktur- og modelleringsprincipper.

Læs hele beskrivelsen


Hvordan ser et praktikforløb hos PLH Arkitekter ud?


Hvert semester inviterer vi 5-7 praktikanter indenfor til at lære sammen med os. Vi tror på, at det begrænsede antal sikrer det bedste resultat, da det giver os mulighed for at tilpasse hver praktik og tage hensyn til individuelle interesser og færdigheder. Som praktikant vil du blive en del af et konkurrenceteam eller et bestemt projektteam. Det betyder, at du, når du har sagt godmorgen til dine kolleger på tegnestuen, kommer til at bruge din arbejdsdag på at udvide dine færdigheder ved at deltage i virkelige projekter. Dine opgaver vil omfatte alt fra konstruktionsmetoder til modelleringsprincipper i bygningsmodellen.

Du vil have regelmæssige opfølgningsmøder med din praktikkoordinator for at følge, hvordan du nærmer dig dine læringsmål og sikre, at du trives hos PLH. Hvert semester tager vi praktikanterne med på en studiedag for at se nærmere på vores bygninger eller byggepladser. Normalt inkluderer vi et pitstop til frokost eller middag med masser af tid til at socialisere, for når vi kender hinanden, bygger vi på tillid, og med tillid følger godt og effektivt samarbejde – og det er vi rigtig glade for!

Den sociale ånd, flade struktur og det inkluderende miljø på vores Københavnske tegnestue er en væsentlig del af vores DNA, og det er meget vigtigt for os, at du bliver inkluderet i vores professionelle og sociale fællesskab. Derfor får du tildelt en social buddy fra dit team, ligesom vores praktikkoordinatorer vil sørge for, at du både fagligt og socialt får mest muligt ud af din tid hos PLH Arkitekter.

Hvad er nøglen til en succesfuld ansøgning og praktikophold?


Vi mener, at et fantastisk praktikophold skal være en win-win-relation. Det betyder, at opholdet skal være en succes for både dig og os. Derfor har vores Head of People & Change, Maria Haag, samlet disse tips og tricks, som du måske kan bruge, inden du ansøger.

Din ansøgning har til formål at skaffe dig et interview
Når du sender en ansøgning, skal du medsende en portfolio, et CV og et kort følgebrev.

 • Læs grundig korrektur på det hele og få evt. nogen til at se det igennem for dig. Stavefejl, syntaksfejl og rodet opstilling gør det svært at læse dit materiale.
 • I din portfolio skal du starte med det mest imponerende arbejde fra dit seneste semester. 10-12 sider er et godt omfang.
 • Vær specifik omkring, hvad du kan tilbyde os som virksomhed.

Et jobinterview går begge veje
Når du går til samtale, så forbered gerne nogle nøglepunkter og spørgsmål.

 • Vær forberedt til at præsentere din portfolio. Det giver ekstra point, hvis du kan fortælle, hvad du ville have gjort anderledes i gamle projekter.
 • Vær tydelig om dine læringsmål og prioriteter for praktikken.
 • Husk at stille spørgsmål, så du selv får et godt grundlag for at vælge praktiksted.

Under praktikken bliver du aflønnet i læring
Når du er i praktik, yder du en reel indsats. For det får du ”en erkendtlighed”, en hel masse læring og et godt netværk.

 • Hvis du er i tvivl, så spørg!
 • Hold fokus på, hvad du lærer, og følg op med din praktikvejleder mindst en gang om måneden.
 • Sørg for at lære så mange mennesker som muligt at kende. Det er starten på dit faglige netværk og vil komme dig til gode i fremtiden.

Jeg har et spørgsmål! Hvem skal jeg kontakte?


Hvis du gerne vil vide mere om PLH Arkitekter, så kan du læse mere om vores ekspertiseområder her eller dykke dybere ned i vores projekter. Vi vil selvfølgelig ikke have, at du sidder med ubesvarede spørgsmål, så hvis der noget, du gerne vil have svar på, så er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan se, hvem du kan tage fat i nederst på siden.

Kontakt

Andreas Myrup

Arkitekt cand.polyt.arch., Konceptdesign

arm@plh.dk

T: +45 2940 1402

Majken Lynge Gribskjold

Arkitekt cand.arch. MAA

mlg@plh.dk

T: +45 2844 3829

Timothy Dufke (han/ham)

Bygningskonstruktør MAK, IKT-leder og -koordinator

tid@plh.dk

T: +45 2844 2650

Christian Henriksen

Head of Business Development

chh@plh.dk

T: +45 2720 0597

Nina Wretlind (hun/hende)

Bygningskonstruktør MAK

niw@plh.dk

T: +45 2646 9976