Ørsteds kantine, Lyngby – workplace design

I tæt samarbejde med Ørsted har PLH Arkitekter designet en helt ny kantine, der er skræddersyet til den grønne energikoncerns behov, visuelle identitet og grønne ambitioner.

Kategorier

  • Workplace design
  • Erhverv

Sted

Lyngby

År

2020

Status

Udført

Kunde(r)

Ørsted

Hold

Engineer: Niras

Arbejdspladser

600 siddepladser indendørs, 170 siddepladser udendørs

I stedet for den traditionelle kantine, der kun bliver brugt ved spisetid, har Ørsteds bygninger i Gentofte fået et nyt hjerte, der hele tiden summer af liv. Kantinen er nu indrettet, så den også kan bruges til møder, sociale begivenheder, konferencer og internationale events.

Sammen med funktionalitet og fleksibilitet har PLH Arkitekter også arbejdet med at fremhæve Ørsteds bæredygtige profil.

”Ørsted er et rigtig spændende projekt, hvor vi har fået lov til at give både virksomheden og medarbejderne nye rammer, der bidrager til en mere fleksibel og alsidig arbejdsdag. Samtidig er virksomheden ambitiøs og går forrest i den grønne omstilling, hvilket er afspejlet i design og indretning, hvor vi har trukket naturen ind i rummet med flere forskellige greb – blandt andet ved at transformere rummets ellers bare betonsøjler til kunstneriske træer med beplantning,” siger Bine Soelberg, Creative Director – Interiors hos PLH Arkitekter.

Kontakt:
Bine Soelberg
Creative Director – Interiors. Associate, Spatial Designer
bso@plh.dk
T: +45 2620 8183

I forbindelse med renoveringer er der arbejdet med at bruge de gode, eksisterende naturmaterialer såsom gulvene af natursten.

Der er også arbejdet med at forbedre akustikken med ved at bruge træelementer på vægge og i loftet.

Multifunktionelle kvadratmeter

Et centralt omdrejningspunkt for renoveringen af kantinen har været at få mere ud af kvadratmeterne. Derfor har PLH Arkitekters designteam arbejdet intensivt med indretningen af rummet. Det store lokale er nu, blandt andet ved hjælp af kurvede afskærmninger af trælameller, inddelt i mindre miljøer, som er unikt tilpassede forskellige funktioner. I nogle områder kan man trække sig tilbage for at koncentrere sig eller tage en timeout. Andre steder er designet til større eller mindre sammenkomster, konferencer og projektmøder. Dermed bliver kantinen hele dagen en aktiv del af både arbejdspladsen og det sociale samvær.

PLH Arkitekters designplan frigav også plads til en café i Ørsteds særlige auberginefarve. Dermed kan medarbejdere og besøgende hele dagen få stillet sulten og slukket tørsten. I forbindelse med cafeen ligger et stort, indbydende gårdrum, hvor der er lagt vægt på at stimulere sanserne og øge biodiversiteten. Derfor er der plantet forskellige krydderurter, ligesom der er sået 100 græsser ud fra konceptet 'Vild Med Vilje', der skal bidrage til en rigere og mere mangfoldig natur.

Funktionelt, skandinavisk look

Ørsted ønskede et uformelt design, der afspejler nordisk funktionalisme. Som en del af de konceptuelle greb har PLH Arkitekter derfor arbejdet med enkle flader og rene linjer. Mixet af rolige grundfarver og enkelte iøjnefaldende, farverige overflader og møbler skaber et simpelt og overskueligt rum, der på uhøjtidelig vis inviterer til ophold og oplevelser. Den gennemgående brug af bæredygtighedscertificeret træ er med til at understrege Ørsteds grønne profil.

Løsinventar som stole, borde og pendler er udvalgt af Holmris ud fra PLH Arkitekters designkoncept. De danske designklassikere, blandt andet Arne Jacobsens solide og enkle Grand Prix-stole, skaber et samlet look, der trækker tråde til Ørsteds danske rødder.

Foruden kantinen har PLH Arkitekter udviklet et workplace-koncept, der understøtter hybride arbejdsformer og fleksibelt teamarbejde. Konceptet er implementeret i flere af Ørsteds bygninger i Gentofte.

Den indbydende terrasse ligger i forlængelse af kantinens cafeområde. I skyggen fra de store parasoller kan ansatte og gæster nyde forfriskninger og den friske luft.