Boliger, Teglholm Brygge

Et 17.000 m² stort boligkompleks med 179 moderne og lyse lejligheder.

Kategorier

  • Boliger
  • Urban

Sted

Teglholm Brygge, København, Danmark

År

2018 – 2021

Status

Afsluttet

Størrelse

17.000 m² og 4.500 m² parkeringskælder

Kunde(r)

TDC Pensionskasse

Hold

MOE, Pihl&Søn, LM Byg, Schønherr Landskabsarkitekter

’Teglholm Brygge’ er et 17.000 m² stort boligkompleks med en parkeringskælder på 4.500 m². Bygningen består af 179 lejeboliger og omkranser en fælles gårdhave, der løber helt ned til havnebryggen.

Lejlighederne er forskellige størrelser med 2-5 værelser, og næsten alle lejligheder har enten altan, privat have eller privat terrasse med udsigt over grønne omgivelser og havneområdet.

Den åbne karré har 8 niveauer, der er nedskaleret og terrasseret for at optimere dagslyset og udsynet til vandet. Facadeforløbet er skabt med spændende relief-virkning i lyse mursten og store gulv-til-loft vinduer.

Den sydvendt gårdhave omkranses af boligbebyggelse til tre sider. Her er der legeplads, grill-område, petanquebane, træer og opholdsarealer. Ved havnekanten løber en cykelrute ”Den Grønne Kile” ind til centrum af København.

Ved Den Grønne Kile opføres en pavillon, hvor der skal være fælleslokale og café, fælles terrasse og kajakopbevaringspladser. Ved Teglværkshavnen etableres en havnebrygge, der vil være tilgængelig for beboere og byens borgere.

PLH Arkitekter har projekteret boligprojektet, som er designet af Adept Architects.

Teglholm Brygge er DGNB præcertificeret

Kontakt:
Lars Toksvig
lt@plh.dk
T: +45 2720 0595