Flintholm Busterminal, København

Nye glasoverdækninger, der bygger videre på Flintholmsstations vartegn og giver et let visuelt modspil til brobakkernes tyngde

Kategori

Infrastruktur

Sted

Flintholm, København, Danmark

År

2012 – 2014

Status

Afsluttet

Størrelse

5.000 m²

Kunde(r)

Københavns Kommune

Hold

NIRAS

PLH Arkitekter har sammen med NIRAS udformet en løsning for glasoverdækningerne, der bygger videre på Flintholmsstations vartegn – ’Det store svævende glastag’.
De nye glasoverdækninger spænder på tværs af kørearealer og brobakker til Metro og S-tog. De nye overdækninger består af i alt to glastage.
Et højt over fodgængerfelterne, gangzoneoverdækningerne, hvorunder busser kan passere og en lavere overdækning over busperronen. Det høje glastag fungerer som rummelige ledelinjer mellem bus og tog. Den lave af dem skærmer for regn, mens man venter på bussen.

Glasoverdækningerne giver et let visuelt modspil til brobakkernes tyngde og en visuel sammenhæng med det store eksisterende glastag.
Inventar og belysning er tænkt sammen med glasoverdækningen, enten som en del af konstruktionen eller i kraft af placeringen for at skabe en visuel overskuelig station, hvor skilte og inventar ikke råber i munden på hinanden, men skaber et samlet hele.

Kontakt:
Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk

Ved at indarbejde belysning og inventar i understøtningerne bliver disse til mere end blot søjler – de får en praktisk brugsværdi udover at bære glasset og vil derfor i mindre omfang opfattes som forhindringer for person-flowet. De bliver brugt som pejlemærker. Belysningsarmarturene består af long-life lysrør der hver har en levetid på 48.000 timer.

Da perronen ikke er et opholdsareal, er der derfor ikke bænke, men uformelle siddemuligheder til kort ophold smukt indarbejdet i understøtningerne på glasoverdækningen. Det giver færre elementer på perronen og giver overdækningen en særlig karakter.