PLH Arkitekter er bag nyt Comwell-hotel med unik forbindelse til Lyngby Storcenter

PLH Arkitekter har tegnet en totalrenovering af Lyngby Storcenters markante højhus, som forvandles til et ikonisk hotel, der inviterer byen ind til et væld af oplevelser. Med projektet skabes en unik forbindelse mellem center og hotel, der giver attraktive muligheder for gæster af begge. Arbejdet forventes at gå i gang i 2024.

Lyngby kan se frem til en ny, spændende destination, når et nyt hotel drevet af Comwell slår dørene op i højhuset ovenpå Lyngby Storcenter. Visionen har ikke blot været at skabe et oplevelsesrigt og ikonisk hotel, men også en ny synergi mellem hotellet og centret. Og ved at etablere nye, offentlige faciliteter - såsom hotellets co-working space og en eksklusiv rooftop-restaurant - er det et projekt, som giver tilbage til byen og spiller ind i kommunens planer om et Lyngby, der summer af kultur- og handelsliv.

Center og hotel spiller sammen

Som noget nyt etableres der en direkte adgang til Lyngby Storcenter via restauranten på 2. sal. Hotellets gæster kan nyde de mange butikker, caféer og restauranter, mens centrets besøgende får mulighed for at spise med udsigt over byen eller benytte nogle af de andre funktioner og tilbud, som vil findes i hotellet. Bl.a. et nyt co-working space, der i sammenhæng med restaurant og bar leder ud til en stor, sydvendt terrasser. Den brede vifte af shoppingoplevelser i Lyngby Storcenter omfatter blandt andet Illums Bolighus’ imponerende flagship store, der genåbnede i 2023 efter en storstilet renovation, som PLH Arkitekter også har stået bag.

Et arkitektonisk vartegn

Det nye hotel vil stå som et arkitektonisk vartegn. Kun den indre konstruktion i højhuset bevares, og det bliver derfor med et helt nyt udtryk, at Lyngbys højeste bygning i fremtiden knejser over byen. Facaden vil skinne i varme, brunlige nuancer, og vertikale elementer i lakeret aluminium opdeler på elegant vis vinduespartierne, som får lov til at strække sig fra gulv til loft. Resultatet er et venligt, livligt spil i facaden og en struktur, som trods sin størrelse får et let og velbalanceret udtryk. De samme farver vil klæde dele af storcenterets facader, idet de tilpasses for at give hele bygningsmassen et ensartet udtryk.

Det buede indhug, der omfavner rooftop-restaurantens tagterrasse på 13. sal, bliver et bemærkelsesværdigt element, der med det samme fanger øjet fra lang afstand. Som et arkitektonisk greb, der giver modspil til de retvinklede, vertikale elementer, bløder det den samlede form op og giver huset en særlig, organisk profil. Den øverste etage udgør på nuværende tidspunkt husets tekniketage, men nu åbnes der altså op for, at byens højeste punkt kan dele sin udsigt med alle.

Klima- og miljøbelastningen mindskes

Bygningen energioptimeres med henblik på at mindske dens klima- og miljøbelastning. Dermed vil den efter renoveringen overholde nutidens klimakrav. I renoveringen bevares den eksisterende konstruktion, hvilket reducerer behovet for at anvende nye materialer væsentligt sammenlignet med en nedrivning, resulterende i en lavere CO2-udledning.

Billederne er grafiske illustrationer, med forbehold for ændringer ift. det endelige resultat.