Rejsegilde på nyt, ikonisk kontorhus i København

På byggepladsen i Nordhavn er der i dag holdt rejsegilde på et nyt, innovativt kontorhus. Med sit iøjnefaldende design og placeringen ved en af de mest centrale indfaldsveje til Københavns centrum bliver det nye kontor et markant vartegn for byen.

Fra S-toget ved Nordhavn Station eller fra bilen eller cyklen på Kalkbrænderihavnsgade har pendlere og rejsende den seneste tid kunnet følge med i, hvordan et nyt kontorhus dag for dag er skudt i vejret.

I forbindelse med at byggeriet nu er ved at nå sin fulde højde på i alt seks etager, er der i dag holdt rejsegilde, hvor blandt andre PLH Arkitekters direktør Søren Mølbak deltog:

”Det nye kontorhus på Marmormolen er et projekt, vi er utrolig stolte af at være en del af. Set udefra bliver huset et iøjnefaldende syn med en 23 meter lange gangbro, der binder bygningens østlige og vestlige del sammen. Indenfor vil ansatte og gæster blive mødt af det bedste inden for moderne kontorbyggeri med et stort fokus på kvalitet, komfort, fleksibilitet og bæredygtighed,” siger Søren Mølbak.

Under gangbroen, der svæver fem etager over jorden, vil en intim, nyanlagt offentlig plads skabe en korridor fra gaden til havnen og fungere som et rekreativt område for medarbejdere og besøgende.

Huset kan blive arbejdsplads for op til 560 medarbejdere og vil tilbyde fleksible kontorer og gennemgående fællesarealer til arbejde, møder og vidensdeling.

Fokus på bæredygtighed og velvære

Bæredygtighed og grønne løsninger er indtænkt i alle aspekter af bygningens livscyklus – lige fra den indledende designfase til konstruktion og drift. Udover at reducere energiforbruget og minimere klimaaftrykket, giver byggeriets bæredygtige profil mærkbare fordele for mennesker både i og uden for bygningen.

Blandt andet er vinduernes format forstørret, der er ekstra loftshøjde overalt, og flere fællesarealer er i dobbelthøjde. På den måde ledes masser af naturligt dagslys ind i bygningen, hvilket øger medarbejdernes trivsel, sænker energiomkostningerne og giver huset et åbent og transparant ydre.

Der er forventningen, at byggeriet opnår bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld.

- Læs mere om kontorhuset på Marmormolen

Team:
Ingeniør: Rambøll
Entreprenør: NCC