PLH er med i udviklingen af blødere vand til Storkøbenhavn

Frem mod 2024 samarbejder PLH Arkitekter med COWI og NIRAS / Krüger om udviklingen af tre vandværker for HOFOR, der vil reducere mængden af kalk i Storkøbenhavns drikkevand.

Drikkevandet i hovedstadsområdet er det hårdeste i Danmark. Dette betyder, at områdets forbrugere i højere grad oplever dryppende vandhaner, kalk på badeværelsefliserne, i elkedler mm. end forbrugerne i f.eks. Midt- og Vestjylland. Det hårde vand gør, at forbrugere har et højere energiforbrug, og deres køkkenmaskiner hurtigere bliver ødelagt.

Derfor har HOFOR besluttet, at etablere blødgøringsanlæg i syv sjællandske vandværker og modernisere tre store, regionale værker for at reducere kalken i drikkevandet. Denne løsning er til gavn for både forbrugerne og miljøet.

”Moderniseringen af HOFOR’s syv regionale vandværker er Danmarks største vandforsyningsprojekt i nyere tid. For at sikre at erfaringerne bliver delt på tværs af vandværksprojekterne, har vi samlet et godt hold af rådgivere, som arbejder på Vandværket ved Søndersø og to andre vandværker,”

- Oplyser HOFOR’s projektleder, Troels Lund til Building-Supply. Læs mere her.

”Arbejdet med at udvikle og projektere vandværkerne giver et spændende indblik i en verden, hvor teknik og procesanlæg er styrende for bygningens udformning og design. PLH’s primære opgave har været at fastholde HOFOR’s ønsker om at skabe bygninger med en visuel identitet, der inviterer forbipasserende tættere på og giver et indblik i de processer, der ligger bag, at vi hver dag kan åbne vores vandhaner og få rent drikkevand.”

- Fortæller Sally Rudgaard Jessen, arkitekt hos PLH Arkitekter og senior projektleder på HOFOR værkerne

Et åbent og inviterende design

PLH Arkitekter samarbejder med COWI og NIRAS / Krüger om udviklingen af tre vandværker ved Søndersø, Thorsbro og Gevninge. De tre nye værker bliver opført i et fleksibelt og åbent design, som dermed opfylder HOFOR’s ønske om at vandværkerne skal invitere forbipasserende tættere på anlægget. Ønsket opfyldes i form af store vinduespartier og gangstier tæt på bygningerne, så forbipasserende kan opleve vandproduktionen på nært hold.

I forhold til projektbudget er vandværket i Søndersø det største danske vandforsyningsprojekt i nyere tid.

Læs mere om ’Danmarks Største Vandforsyningsprojekt i nyere tid’ her

Læs mere om HOFOR værkerne her.

Arkitekterne Gotlieb Paludan har designet det nye vandværk ved Thorsbro.