På Svanemølleholm sættes helt nye standarder for åbent, bæredygtigt domicilbyggeri

PLH Arkitekter har tegnet et levende, dynamisk projekt, der opfylder ambitionen fra AP Pension og Nykredit om at gå forrest i den grønne omstilling – og skabe et domicilbyggeri, som åbner op og inviterer omverdenen indenfor.

Når projektet på Svanemølleholm efter planen står færdigt i 2023, vil medarbejdere, samarbejdspartnere og besøgende blive mødt af et moderne, fleksibelt byggeri, der rummer domiciler til både AP Pension og Nykredit.

Men det 57.000 kvadratmeter store bygningskompleks bliver mere end blot en arbejdsplads. Projektet indeholder nemlig også en lang række publikumsorienterede faciliteter, som er med til at åbne stedet op og invitere lokalmiljøet til at bruge bygningerne – også uden for arbejdstiden. Der planlægges således etablering af blandt andet et folkekøkken, en cafe samt en offentligt tilgængelig taghave.

Fokus på arkitektur og bæredygtighed
Bygningerne kommer til at stå som et klassisk og tidløst eksempel på nordisk arkitektur med tydelige referencer til de historiske omgivelser i det maritime, industrielle miljø, der giver Københavns Nordhavn sin unikke karakter. Interiøret bliver lyst og moderne med fleksibiliteten til at understøtte medarbejdernes forskellige arbejdsformer, behov og ønsker gennem arbejdsdagen.

Med projektet på Svanemølleholm har PLH samtidig skabt et byggeri, der opfylder AP Pension og Nykredits ønske om at være førende, når det gælder bæredygtighed med særligt fokus på sociale forhold.

Husene forventes således at blive præmieret med certificeringen DGNB Guld på baggrund af de grønne løsninger og gennemgående fleksibilitet, samt en DGNB Diamant-certificering blandt andet på baggrund af arkitekturen og bygningernes funktionalitet.