Et levende, bæredygtigt kontorhus rejser sig i Nordhavn

2023 vil et topmoderne kontorbyggeri efter planen være klar til at åbne sine døre i Københavns Nordhavn. Ved at forbinde byggeriets to dele med en iøjnefaldende, 23 meter lang gangbro har PLH Arkitekter skabt ét samlet hus, der kommer til at stå som en ikonisk indgangsport til den nye bydel Marmormolen.

Bygningen på ca. 13.000 m2 vil kunne byde 560 medarbejdere velkommen på seks etager fyldt med åbne, fleksible kontorer og gennemgående fællesarealer. I stueetagen skaber store glaspartier en transparent og imødekommende hovedindgang, der giver adgang til et eksklusivt receptions- og loungeområde, samt et større butikslejemål. På de øvrige etager sikrer den lyse og luftige planløsning hver eneste medarbejder udkik til vandet, kajen og det omkringliggende havnemiljø. Øverst er kantine, mødecenter og tagterrasser placeret – og det hele linkes sammen af bygningens arkitektoniske omdrejningspunkt, en unik gangbro, der løber mellem den østlige og vestlige del.

”Udover at være et fremtrædende vartegn for bygningen sikrer gangbroen også medarbejderne hurtig adgang til kontorer og fællesarealer. På den måde bliver projektets helhed større end de enkelte dele – og det muliggør faciliteter, der ellers ikke ville kunne tilbydes, hvis der var tale om to separate huse,” forklarer Søren Mølbak, partner i PLH Arkitekter.

Kvalitet, bæredygtighed og medarbejdertrivsel i højsædet

Under gangbroen findes en mindre offentlig plads, som danner en korridor fra gaden til havnen og fungerer som et rekreativt område. Sammen med facadens skæve vinkler, de varierende vinduesstørrelser og specialdesignede relieftegl skabes et dynamisk helhedsudtryk, der styrker bygningens position som en markant indgangsport til det udviklingsområde, der også rummer boliger, FN Byen og DFDS’s nye hovedsæde – ligeså tegnet af PLH Arkitekter.

"Vi er enormt stolte over at være en del af dette projekt, hvor værdier som kvalitet, bæredygtighed og medarbejdertrivsel er sat i højsædet. Overalt har vi tænkt i grønne løsninger, minimering af energiforbrug og faciliter, der understøtter en aktiv livsstil for de ansatte. For medarbejdere, besøgende og københavnerne generelt bliver dette et byggeri, der på smukkeste vis byder velkommen til havnen og den nye bydel Marmormolen,” udtaler Søren Mølbak.

Pension Danmark er bygherre, NCC entreprenører og Rambøll er ingeniører på det PLH-tegnede projekt. Ved færdiggørelsen i 2023 forventes byggeriet at opnå bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld.