Et af Danmarks største byggeprojekter tager form med rejsegildet på AP Pensions hovedsæde

For anden gang på blot tre måneder har der været rejsegilde på det kæmpemæssige byggeri på Svanemølleholm i København. I oktober blev milepælen markeret for Nykredits kommende hovedsæde, og nu er turen også kommet til AP Pensions bygning. Dermed er det samlede projekt, som er tegnet af PLH Arkitekter og er et af Danmarks største, et stort skridt nærmere endelig form.

På kajen i Københavns Nordhavn summer det lige nu af byggeaktivitet. Efter planen vil den summen næste år i stedet komme fra de op mod 2.770 ansatte, som får deres daglige gang i AP Pensions og Nykredit nye hovedsæder.

Det gigantiske projekt på intet mindre end 57.000 m2 er nu nået så langt, at der har været holdt rejsegilder på begge bygninger, og ved dagens ceremoni fremhævede PLH Arkitekters partner Lars Toksvig, at det ikke kun er projektet, men også ambitionerne, der er store:

”Vi kan glæde os over at vores fælles projekt er nået så langt, at vi i dag kan holde rejsegilde. Og vi kan være stolte af, at vi tilbage i 2019 turde drømme stort om en unik arbejdsplads og et besøgssted for hele byen. Det er en drøm, der nu er ved at gå i opfyldelse og vil komme både AP Pension og området til gode. Vi står med et unikt foregangsprojekt, som jeg tror vil sætte standarden for den fremtidige tilgang til kontorbyggeri med vægt på, at byggeriet ikke alene skal være mere bæredygtigt at opføre. Det skal samtidig bidrage til en bæredygtig opførsel gennem en ny måde at arbejde og skabe gode fællesskaber i byen på.”

Nykredit og AP Pension kommer til at dele forskellige faciliteter, som også vil være åbne for offentligheden. Når byggeriet står færdigt, vil der blandt andet komme fitnesslokale med udsigt over havnen, folkekøkken med udeservering, stor tagterrasse med orangeri, en pavillonbygning og et klubhus.

I samarbejde med AP Pension, Nykredit og de øvrige parter i projektet har PLH Arkitekter sat høje ambitioner, når det kommer til bæredygtighed og sociale forhold. Derfor er det forventningen, at de to nye hovedsæder opnår certificeringen DGNB Guld for arbejdet med grønne, bæredygtige løsninger samt DGNB Diamant for blandt andet arkitekturen og bygningernes funktionalitet.

De nye hovedsæder er tegnet som klassiske og tidløse eksempler på nordisk arkitektur med tydelige referencer til de historiske omgivelser i det industrielle havnemiljø, der karakteriserer Københavns Nordhavn. Med den centrale placering bliver bygningerne nogle af områdets mest iøjnefaldende, og samtidig får ansatte og besøgende en unik udsigt til havn og hav.

Læs mere om AP Pensions hovedsæde her

Team:
Ingeniør: NIRAS
Entreprenør: MT Højgaard
Landskab: Marianne Levinsen