Amager Centret nomineret til Renoverprisen

Det nye Amager Centret er nomineret til Renoverprisen 2023. PLH Arkitekter har stået for ombygningen af det historiske center, som officielt genåbnede i september 2020.

Amager Centret kunne allerede i 2020 åbne dørene for et revitaliseret shoppingcenter, hvor åben og grøn arkitektur skaber nye rammer for shopping og caféliv på Amager. Nu er centrets renovering, som er skabt i samarbejde med COWI, DEAS, Spacelab og Hoffmann, udpeget som finalist blandt 182 indstillede projekter til dette års Renoverprisen sammen med fire andre kandidater.

I begrundelsen står blandt andet:

”Bæredygtighed handler ikke kun om energiregnskaber og CO2-aftryk, det handler også om social bæredygtighed, og om hvordan vi skaber sunde og trygge byområder. Amager Centret har arbejdet aktivt med at skabe et center, der afspejler de mennesker, der bor i lokalområdet og regelmæssigt kommer på besøg.”

- Læs mere om Renoverprisen og de nominerede

Danmarks største plantevæg

Det nye Amagercenter er designet med fokus på at skabe et åbent og moderne center med respekt for centrets historie og tidligere funktion som fabriksbyggeri. Centeret inviterer lokalsamfundet til at mødes i mere åbne, grønne og hyggelige rammer end hidtil. I dag byder Amager Centret bl.a. på Danmarks største plantevæg, en grøn gårdhave, større lysindfald, samt intime og hyggelige områder for caféliv og lokale mødesteder for bydelens beboere.

Således er Amager Centrets identitet ændret fra et lukket, introvert center til en åben og imødekommende destination, der i harmoni med lokalområdets karakter supplerer og styrker dets egenart og attraktivitet. Det ønske er opnået ved at fremhæve og forstærke den oprindelige arkitektur. Effektarkitekturen, som var påført huset i 2008, er skrællet af, og centrets facader er blevet hvidmalet, og man har nu udnyttet gårdrummets fulde potentiale.

Fakta om Renoverprisen

Prisen går til et team – bygherre, arkitekter, rådgivere og udførende – bag et renovationsprojekt i Danmark. Renoverprisen lægger vægt på kriterierne bæredygtighed, brugskvalitet og bidrag til omgivelserne, udførelseskvalitet og værdiforøgelse, og vellykket samarbejde i processen. Vinderen findes på baggrund af stemmer fra et valgmandskollegium bestående af 90 mennesker fra byggebranchen. Renoverprisen 2023 uddeles d. 7. september.

- Læs mere om Amager Centret