DLG, hovedsæde, Fredericia

Det nye, ikoniske hovedsæde til DLG i Fredericia – tættere på kunder og ejere i landbruget – samler en række funktioner under ét tag. Huset har en let genkendelig signatur, som kan ses, når trafikanter krydser Lillebæltsbroen.

Kategorier

  • Erhverv
  • Workplace design

Sted

Fredericia, Danmark

År

2018 – 2020

Status

Afsluttet

Størrelse

7.500 m²

Kunde(r)

AP Pension og DLG

Danmarks største grovvareselskab DLG har omorganiseret sig og flyttet hovedsædet fra Alexborg i København til Fredericia. PLH Arkitekter har tegnet det nye hovedsæde til 300 medarbejdere smukt indplaceret i de flotte omgivelser. Huset på 7.500 m² ligger på en naturskøn grund med udsigt til Lillebælt. Allerede fra Lillebæltsbroen kan trafikanter mod Fredericia se det karakteristiske byggeri, der deler sig i tre fløje. De tre teglstens-længer strækker sig ud i landskabet og bryder det store bygningsvolumen ned. Ved ankomsten ved hovedindgangen mødes besøgende af et stort, åbent glasparti, der signalerer en moderne og transparent virksomhed. Facaderne har et enkelt, moderne udtryk med lyse materialer og rolige horisontale linjer dannet af brystninger og lange vinduesbånd, der samler formen i en helhed. Bygningens høje gavle giver en enkel og genkendelig signatur, mens de bløde, svungne former taler med landskabet og tilfører det klassiske formsprog et moderne tvist. Grønt sedumtag, solide mursten og en imødekommende fremtoning signalerer en moderne og menneskelig virksomhed i balance med naturen.

Kontakt:
Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk

DLG hovedkontor, Fredericia

"PLH Arkitekter kom med et spændende projekt, der var inspireret af vores historie og baggrund i landbruget, og som også signalerer et moderne selskab, der vil være her mange år endnu. Samtidig kom PLH Arkitekter med den løsning, der bedst udnyttede den fantastiske placering i nærheden af Lillebælt"

- Lars Sørensen, CFO i DLG-koncernen.

Oplevelsessti
Byggeriet er naturligt integreret i det omkringliggende landskab ved Lillebælt med marker, skov, store grønne arealer, smukke træer og svungne stier og veje. Bygningen følger terrænfaldet og er placeret højt på grunden for bedst mulig udsyn. Ved bygningens østlige side er planen at anlægge en rekreativ oplevelsessti, der går ned til Lillebælt. Stisystemet udføres i grus og slynger sig rundt i landskabet og tilbage til udgangspunktet. Langs stien er der mulighed for at anlægge en landskabelig have med varieret beplantning med danske træsorter og frugttræer, og et drivhus til udemøder giver området en poetisk tone. I tilknytning kan også skabes en ‘fitness sti’, der leder ud til et ‘skov fitness’ område, hvor det er muligt for medarbejderne at styrke- og koordinationstræne. Stien ender ved Lillebælt, hvor en badebro inviterer til svømning, havkajak og vinterbadning.

"Vi har tegnet et hovedsæde, der understøtter DLG’s identitet som en troværdig, ambitiøs og imødekommende landbrugsvirksomhed i balance med naturen. Det er en rigtig spændende kunde med en lang historie bag sig, og vi synes at projektet underbygger og forstærker DLG’s værdier og allerbedste kvaliteter"

- Søren Mølbak, CEO og partner hos PLH Arkitekter.

Dagslys og udsigt til alle
De smalle bygningskroppe skaber optimale dagslysforhold og udsigt for alle arbejdspladser. Fra stueetagen er der flere steder udgang til udendørsarealer og terrasser placeret i relation til mødecenter og kantine. Centralt i huset skaber et atrium sammenhæng mellem alle etager – fra stueetagen til kvist – og understøtter oplevelsen af én samlet virksomhed. Atriet er det naturlig midtpunkt for flow og aktiviteter og knytter på etagerne an til sociale funktioner som caféer, breakspaces og andre uformelle mødesteder. Dermed skabes en fleksibel ramme for effektive og innovative arbejdsprocesser ved at tilskynde til interaktion, vidensdeling og samarbejde på tværs af etager og afdelinger.

Arkitektur og omgivelser underbygger DLG’s identitet
DLG’s nye hus er designet og udtænkt med udgangspunkt i virksomhedens identitet og ønsket om at samles i én organisation, én organisme. Hus og omgivelser udtrykker og danner basis for en dynamisk og nytænkende virksomhed, der støtter en ren fødevareproduktion. Samtidig udtrykker arkitekturen åbenhed og imødekommenhed, mens indretningen fremmer samarbejde og gode arbejdsforhold. Formsprog og valg af solide materialer signalerer gedigen troværdighed og udtrykker DLG’s lange historie og forankring i landbrugssektoren.