Rejsegilde på Nykredits nye hovedsæde markerer milepæl for ambitiøst kæmpeprojekt

I Københavns Nordhavn er det store byggeri på Svanemølleholm skudt så meget i vejret, at der nu er holdt rejsegilde på Nykredits kommende hovedsæde. Det samlede bygningskompleks, som er tegnet af PLH Arkitekter, kommer også til at huse AP Pensions hovedsæde og har især fokus på moderne arbejdsforhold, bæredygtighed og på at skabe værdi for lokalområdet.

Et af de største og mest markante byggerier i den nye københavnske bydel Nordhavn skrider frem og har nu nået en milepæl med rejsegildet på Nykredits hovedsæde.

Projektet på intet mindre end 57.000 m², hvoraf Nykredit udgør de cirka 29.000 m², indeholder en række faciliteter, som bidrager til lokalmiljøet og inviterer naboer og besøgende til at bruge bygningerne. Blandt andet kommer der et offentligt tilgængeligt folkekøkken, fitnesscenter, café, taghave og vinterbadeklub.

”Nykredits og AP Pensions hovedsæder er med til at sætte helt nye standarder, når det kommer til at kombinere arkitektur med bæredygtighed, godt arbejdsmiljø og at skabe sammenhængskraft i lokalmiljøet. Det er ambitioner, som vi er glade og stolte af at være en del af, og hvor vi kan bruge vores ekspertise til at gøre visionerne til virkelighed,” siger Lars Toksvig, partner i PLH Arkitekter.

Når bygningerne efter planen står endeligt færdige i 2024, bliver de arbejdsplads for cirka 2.770 ansatte. Hovedsæderne er tegnet som klassiske og tidløse eksempler på nordisk arkitektur med tydelige referencer til de historiske omgivelser i det industrielle havnemiljø, der karakteriserer Københavns Nordhavn. Med den centrale placering bliver bygningerne nogle af områdets mest iøjnefaldende, og samtidig får ansatte og besøgende en unik udsigt til havn og hav.

I samarbejde med AP Pension, Nykredit og de øvrige parter i projektet har PLH Arkitekter sat høje ambitioner, når det kommer til bæredygtighed og sociale forhold. Derfor er det forventningen, at de to nye hovedsæder opnår certificeringen DGNB Guld for de bæredygtige løsninger samt DGNB Diamant for blandt andet arkitekturen og bygningernes funktionalitet.

Læs mere om Nykredit og AP Pensions kommende hovedsæder her

Team:
Ingeniør: NIRAS
Entreprenør: MT Højgaard
Landskab: Marianne Levinsen