Politikens arkitekturredaktør giver PLHs modernisering af Amager Centret fire hjerter.

I dagens udgave af avisen Politiken kan man læse om Amager Centret, som i september genåbnede efter en grundig renovering. Avisens arkitekturredaktør giver modernisering af centret fire hjerter.

Moderseringen af Amager Centret er tegnet af PLH Arkitekter i samarbejde med bygherren Danske Shoppingcentre. I designprocessen har der været stor fokus på at tegne et moderne Amager Center - men med stor respekt for centrets særlige historie og tidligere funktion som rebfabrik. Formålet med moderniseringen af centret har været at designe et lokalt samlingspunkt med mere åbne, grønne og hyggelige rammer end hidtil, som bl.a. viser sig i form af Danmarks største plantevæg, et åbent gårdrum og udpakning af centrets ellers lukkede facader.

Læs anmeldelse i Politiken tryk her
Læs mere om Amager Centrets renovering tryk her

“Hvordan man giver denne særegenhed et arkitektonisk løft uden samtidig at slå den ihjel, er den balancekunst, som PLH Arkitekter og bygherren Danske Shoppingcentre på overbevisende vis er kommet i mål med.” – således skriver Politikens Arkitekturredaktør, Karsten R.S Ifversen, i dagens udgave avisen.