PLH Arkitekter er gået sammen med BLOXHUB for at se nærmere på fremtidens hjemmearbejdsplads

Hvordan ser fremtidens danske hjemmearbejdsplads ud? Hvilke effekter har Covid-19 og den digitale transformation haft på virksomhedernes fysiske rum? Skal vi til at finde nye arbejdsrums uden for både hjemmet og det ’corporate office’? Det er vigtige spørgsmål, som PLH Arkitekter i samarbejde med BLOXHUB undersøgte ved en workshop i tirsdags.

Hjemmearbejde er i den seneste tid blevet uundgåeligt – ikke bare i Danmark men også i resten af verden. Overgangen fra fælleskontor, travl hverdag og lange fysiske møder har skabt en mulighed for at tænke i nye baner.

I tirsdags, afholdte PLH Arkitekter i samarbejde med BLOXHUB Urban Partnerships en tværfaglig workshop, som satte fokus på at udvikler koncepter for fremtidens arbejdspladser uden for det traditionelle kontormiljø. Til workshoppen deltog danske og internationale eksperter indenfor bl.a. design, arkitektur, fremtidsforskning, digitale spil og sociologi, samt erhvervsfolk. Her viste BLOXHUB sin rolle som global arena for samarbejder om udvikling af fremtidens bæredygtig miljøer, med inspiration og innovation fra Denmark.

Til workshoppen bidrog deltagerne med egne visioner og erfaringer gennem diverse gruppe-opgaver. Derudover var der planlagt flere lærerige og inspirerende oplæg. Her lyttede deltagerne bl.a. til Covid19-historier fra Studio O+A, BatesSmart, MMoser og GoSpace, som deltog digitalt fra fire kontinenter. Derudover præsenterede Hanne Blume, CHRO HR hos TDC NET, hendes erfaringer fra en virksomhed, der er gået foran med projektet “pioneering digital collaboration”.

Dagens workshop resulterede i en beskrivelse af fem visionære koncepter, som BLOXHUB samler i et “white paper” for fremtidige udvikling.

“Companies will have to strengthen their ethos not through location but through brand promises and humanistic values and this will have to be exercised in design and a change in the way that spaces are organized. It will probably lead to a stratification of the styles of space that a company has access to and the locations that a company operated within.” – Workshopdeltager: Enlai Hooi, Head of Innovation, Schmidt Hammer Lassen.

“Den lukkede corporate-verdens kontorrum er eksploderet og landet alle mulige steder i lokalmiljøet. Arbejdet er bl.a. flyttet ud i rum mellem hjem og arbejdsplads, der ikke er designet til det. Det har vist os, at der er behov for at designe gode mellemstationer, det skal merge nogle af de kvaliteter, vi kan lide fra arbejdsverdenen med de ’sense of belonging’ du føler i dit eget hjem.” – Workshopdeltager: Jens Kruse, Arkitekt.