Fremtidens hovedkontor forener DSV's ansatte

Konferencecenter, undervisningslokaler, fitnessområde, åbent gårdrum og plads til flere medarbejdere. DSV’s udvidede hovedkontor i Hedehusene, tegnet af PLH Arkitekter, har slået dørene op. Når de ansatte møder ind, bliver det i skræddersyede og topmoderne omgivelser, der samler virksomheden og transporterer arbejdslivet ind i fremtiden.

DSV har vokseværk, og det har ambitionerne for den gode arbejdsplads også. Derfor er transportvirksomhedens oprindelige hovedkontor i Hedehusene, som PLH Arkitekter også står bag og projekteret, blevet udvidet, så nye 10.000 m² giver plads til yderligere 420 ansatte og topmoderne faciliteter i lyse og imødekommende omgivelser, der forener design og funktion.

Med udvidelsen er visionen om en unik campus, der med sine mange funktioner og tilbud på alle plan støtter op om trivsel, vidensdeling og omstilling, bragt til live. De nye kvadratmeter byder blandt andet på konferencelokale og uddannelsescenter med auditorium. Samtidig giver et nyt fitnessrum, et samlende gårdområde i midten af bygningen, loungeområde og en udvidet kantine med flere forskellige spiseområder mulighed for uformelle snakke samt fællesarrangementer og fritidsaktiviteter på tværs af organisationen.

”Med udvidelsen har vi trukket på vores spidskompetencer og bragt hovedkontoret op i en liga for sig. Løsningerne er skræddersyede til DSV, så de både støtter op om behovet for fleksibilitet og ønsket om de bedst mulige rammer for medarbejderne”, siger Søren Mølbak, CEO og partner i PLH Arkitekter

PLH Arkitekter har med udbygningen videreført den høje arkitektoniske kvalitet med sans for de enkelte detaljer, der skaber unikke omgivelser.

”For eksempel bringer de store, åbne glaspartier den smukke natur helt indenfor, og med gårdrummet i hjertet af bygningen har vi skabt et uformelt miljø til både arbejde og fritid. Samtidig er hovedkontoret DSV’s globale forsamlingshus, hvor ansatte og samarbejdspartnere fra nær og fjern mødes. Derfor har det været vigtigt for os at videreføre det imødekommende nordiske design med runde og transparente former, som afspejler kulturen i DSV”, uddyber Søren Mølbak.

Et hjem for DSV

PLH har med udvidelsen ønsket fortsat at bevare stedet som ét samlende punkt for DSV. Derfor binder det nye grønne gårdrum tilbygningen og det oprindelige hovedkontor sammen. På tværs af bygningens nye funktioner skaber de gennemgående lette linjer, diskret natursten og det varme træ samhørighed på alle etagerne.

”Med hovedkontoret i Hedehusene har vi fået skabt et hjem for DSV. Og som en familie, der vokser, har vi også haft brug for mere plads. Her har det været vigtigt for os, at der med den ekstra plads også fulgte ekstra muligheder med – både for at styrke vores forretning og det gode arbejdsliv for vores ansatte. Med konferencecenter, fitnesslokale og områder, der understøtter både samarbejde og fordybelse, har vi netop fået ét fælles hus med mange flere funktioner for hele virksomheden. Nu glæder jeg mig til, at både ansatte og gæster for alvor kan tage de nye omgivelser i brug”, siger Brian Winther Almind, Executive Vice President, Group Property, DSV.

Bæredygtige og fremtidssikrede løsninger

Overalt i bygningen er der tænkt i bæredygtige løsninger, der sænker energiforbruget og tager hensyn til miljø og klima. Der er blandt andet valgt en mere bæredygtig beton, og med den slanke konstruktion er forbruget af beton også minimeret. På toppen af bygningen sørger solceller for grøn strøm.

Hovedkontoret er også et friskt pust, når det kommer til indeklimaet. I modsætning til mange andre bygninger, der alene har mekanisk udluftning, har DSV’s hovedkontor en intelligent facade, der afhængig af vindretningen åbner og lukker vinduerne. Det giver naturligt udluftning til de ansatte og besøgende i dagtimerne, og om natten, når bygningen er tom, åbnes vinduerne og sænker dermed temperaturen naturligt uden brug af mekanisk ventilation.

Da DSV’s oprindelige hovedkontor stod færdigt i 2014, var der plads til 760 ansatte fordelt på 16.000 m². Med udvidelsen kan 1.180 ansatte nu have deres daglige gang i de 26.000 m² lyse og indbydende omgivelser i Hedehusene – som et fast holdepunkt for virksomheden, der altid er på farten.

Læs mere om projektet her