PLH har tegnet Copen: Et nyt, stilfuldt domicil på en af Københavns bedste addresser

Hvor Islands Brygge møder Amager Boulevard finder man en række prominente domiciler med udkig mod Christianshavn og Indre By. For første gang i mange år skal et nyt slutte sig til rækken, idet PLH Arkitekter har tegnet Copen — et topmoderne og stilfuldt kontordomicil på 10.000 m² placeret ved siden af Radisson Blu Scandinavia Hotel — med NCC PD som bygherre.

Præcis arkitektur med et grønt træk

Copen lægger sig med sin smalle form og præcise udtryk elegant imellem hotellet og de eksisterende domiciler på Islands Brygge. Man møder ved indgangen mod Weidekampsgade en slank profil med en varm udstråling, idet facaden her åbner op med glas fra top til bund. Rette linjer strækker sig på tværs, opdeler fladen i en harmonisk symmetri og synliggør bygningens etageopdeling.

Som et grønt træk flankeres indgangen på højre side af en frodig plantevæg, der strækker sig i hele bygningens højde. Den bliver et bemærkelsesværdigt element for Copen, men også for bybilledet, hvor den vertikale have vil lyse op, skabe liv og bidrage til en beroligende og indbydende atmosfære i hele området. Plantevæggen taler samtidig ind i den grønne profil, som huset og dets omgivelser får.

Unik udsigt og topmoderne faciliteter

I den modsatte ende, der vender mod Amager Boulevard, udføres en eksklusiv tagterrasse med udsyn over store dele af det indre København og især Christianshavns volde og Christians Kirken, som bygningen peger mod. Dermed får man som bruger af Copen en unik udsigt over byen, som kun deles med de øvrige domiciler i området.

Indvendigt byder huset på et workspace, der indeholder alle de funktioner, et moderne arbejdsliv kræver. Faciliteter så som reception, mødecenter, kantine og VIP-lokale deles af hele huset, hvilket er en pladseffektiv løsning, der åbner op for et større tilgængeligt areal i egne lokaler. Interiøret udføres i lyse, varme nuancer med fremtrædende brug af træ, hvilket giver følelsen af et behageligt, friskt univers indenfor. Resultatet er et kontorhus, der skaber inspirerende oplevelser for dets brugere.

Bæredygtige tiltag

Copen forventes at opnå en DGNB Guld-certificering for social, klima- og miljømæssig bæredygtighed. CO2-aftrykket kortlægges og minimeres ud fra en livscyklusanalyse. Der arbejdes med grønne tiltag såsom solceller på taget samt etableringen af grønne områder omkring bygningen, i sammenspil med Københavns Kommunes begrønningsstrategi.

Bygningens profil mod Amager Boulevard