Vækst- og innovationshus, København

Helhedsrenovering og eksklusiv indretning af Københavns vækst- og innovationshus med fokus på at bibeholde bygningens industrielle udseende

Kategori

Urban

Sted

København, Danmark

År

2014 – 2016

Status

Afsluttet

Størrelse

1.535 m²

Kunde(r)

Københavns Kommune, Københavns Byggeri

Hold

Lyngkilde A/S, Cubic Group

Visionen for projektet er at skabe et kontorfællesskab, der sætter de optimale rammer for iværksætter- og vækstvirksomheder. Det åbne, kreative miljø giver muligheden for viden- og kompetenceudvikling samt at skabe et solidt netværk virksomhederne imellem, hvilket er essentielle byggesten for at få vækst i en forretning.

Bygningen består af to lange haller kaldet Midterskibet og Hal B.

Midterskibet disponeres som et åbent, funktionelt og fleksibelt rum. Det karakteriseres af det store rytterlys, som løber ubrudt igennem hele længden af rummet, og derved giver rigeligt dagslys til området. Midterskibet ses som den del af værkstedsfunktionen, hvor der arbejdes med modeller og mock-ups, og som hjertet i huset, hvor gæsterne færdes og har mulighed for uformelle møder.

Hal B karakteriseres af den markante spærkonstruktion samt resterne af den oprindelige søjlerække, og disponeres i tre zoner opdelt af to kerner. Zone 1 har mulighed for at rumme kontorpladser knyttet til værkstedsfunktionen, da her er både gode dagslysforhold og udsyn, mens zone 2 er værkstedsfunktion og support til Midterskibets funktioner. Denne zone defineres af de to kerner, som indeholder toiletter og teknik. Zone 3 har også mulighed for at rumme tilknyttede kontorpladser, men er udlagt for eventuelt fremtidigt produktionskøkken.