Nexø Mole, Bornholm

Transformation skaber kulturelt udflugtsmål med liv hele året rundt og på alle tider af døgnet, og understøtter eksisterende bygningers historie og oprindelige funktion

Kategorier

  • Urban
  • Kultur

Sted

Nexø Havn, Bornholm, Danmark

År

2016

Status

Udviklingsprojekt

Størrelse

5.000 m²

Kunde(r)

DLG og Nexø Havn A/S

Hold

MOE A/S

Nexø Mole er et udviklingsprojekt, der skal transformere det rå industriområde på Nexø Havn til et levende og kulturelt udflugtsmål for både turister og lokale. Aktiviteterne på stedet vil skabe en atmosfære som kendes fra torvehaller, hvor der er liv hele året rundt og på alle tider af døgnet - og hvor besøgende kommer efter gode mad- og teateroplevelser, koncerter, foreningsliv, bibliotek, borgerservice, microbryg, shopping i markedshallen, kunsthåndværk, unikke overnatningsmuligheder og galleri-besøg.

Tre eksisterende bygninger samt et nybygget hotel indgår i projektet, der vil skabe et sted med karakter og autencitet, hvor transformationen understøtter bygningernes historie og oprindelige funktion.

Den karakteristiske hal langs Østre Kajgade bevares som et stort imponerende rum, der huser mange funktioner under et samlet tag: ’Markedshallen’. Her skal der være noget for enhver smag - som borger og turist kan man gå på opdagelse i små butikker, restauranter, kulturtilbud og borgerservice. Restaurant og bryggeri placeres på den solrige side af hallen med mulighed for udeservering ud til Østre Kajgade.

En større hal mod Kystvej bliver til ‘Fritidshuset’, og en høj silo mod syd ombygges til hotel med fantastisk udsigt på de øverste etager, mens der kommer galleri/turistinformation i de nederste etager. En udvendig elevator bliver blikfang, og udover at fungere som adgangsvej til hotellet på toppen, vil det også være muligt at give turister en tur op til en unik udsigtsplatform på toppen af siloen. Måske vil også rappelling blive mulig ned af silotårnet.

Yderst på molen opføres et nybygget hotel.

Kontakt:
Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk