LP Charisma Queen

Skulturel og feminin pendel til ophængning i store rum

Kategori

Design

År

2006

Fabrikant

Louis Poulsen

Kunde(r)

Louis Poulsen

Blandt belysningsproducenten Louis Poulsens produktgrupper er pendlen nok den mest centrale. Pendlerne, bordlamperne og de udendørs lygter er grundstenene i firmaets forretning og brand, som er forankret i Poul Henningsens designs. Disse har dannet grundlaget for Louis Poulsens succes og designtraditioner, og det var derfor med respekt og ydmyghed, at PLH i 1998 takkede ja til opgaven med at designe en ny pendel til brug i højloftede og store rum. Denne første LP Charisma fik tilnavnet King, læs mere under LP Charisma King.

Kontaktperson
Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk

Queen, blev udviklet 5 år senere. Denne gang var opgaven at designe et familiemedlem til det første LP Charisma armatur, men nu til ophængning i lavere højder. Armaturets form er bølget og kvindelig med langsgående lysspalter i armaturets, der får tankerne hen på slidser i en aftenkjole. Slidseffekten er opnået ved at opdele grundformen i fem ens skaller, der overlapper hinanden en smule og dermed hindrer indblik til lyskilden.

Lysspalterne tegner formen meget præcist og sender lidt strejflys ud på hver af skallerne. Da kompaktlysrør er aflange, er det muligt at trække lidt lys op forbi den elektroniske forkobling helt op i armaturets top, ja endda helt op på undersiden af den bølgende ledning over armaturet.

Da armaturernes formsprog er familiære og samtidig forskellige som mand i forhold til kvinde ligger tilnavnene King og Queen lige for.