Klintholm Gods Lake Apartments - Hunosøgaard

Kom tættere på en autentisk oplevelse af stedet

Kategori

Kultur

Sted

Møn

År

2014 – 2019

Status

Opført

Størrelse

700 m²

Kunde(r)

Klintholm Gods

Hold

MOE
Vestergaard Nielsen

Klintholm Gods fik i 2014 støtte via Realdania til udvikling af ‘Fremtidens Herregård’, der skal gøre Hunosøgård til et nyt samlingspunkt og udflugtsmål med kvalitetsoplevelser og overnatning. Det ‘nye’ Klintholm Gods Lake Apartments skal være markedsplads for mønske fødevarer, og give plads til forskellige udendørs aktiviteter.

Ideen er at gentænke Hunosøgårds historiske anvendelse og identitet – styrke herregårdens eksisterende turismeforretning og åbne huset, søen og skoven op for publikum med gården som adgangsport til Møns Klint. Landskabeligt vil Hunosøgård også blive renoveret, således at ankomstarealet til hotellejlighederne fremstår flot og enkelt med store græsplæner, der fremhæver de fine gamle træer og det kuperede landskab. Nye stier etableres i parkområdet, så handicappede kan komme ned til søen, og parkeringsarealerne belægges med ærtesten.

Projektet er et nyt længehus med tilhørende solterrasse etableret på kamstenssokkel fra tidligere byggeri. Intentionen er at give gæsterne en oplevelse af den lokale stemning, kultur og natur, hvor man tager et afslappet ophold i moderne hotellejligheder. Indretningen mikser det komfortable og rustikke i et design, der virker uprætentiøst, ærligt og forhåbentligt bringer gæsterne tættere på den smukke natur med Hunosø som udsigtspunkt og udflugtsmål.

Tanken med det nye klintholm Gods Lake Apartments er at skabe en autentisk oplevelse af stedet med hotellet som en uhøjtidelig ramme omkring opholdet.

Læs om projectet på Archdaily

Licitationen har skrevet om projektet her.

Forbundet Arkitekter og designere FAOD, har skrevet om projektet her.

Vestergaard Nielsen har været totalentreprenør på projektet.

Årets byggeprojekt på Møn

I maj 2019 hædrede foreningen ’Bygnings- og Landskabskultur Møn’ det bedste byggeprojekt på øen, hvor Klintholm Gods Lake Apartments fik årets hovedpris.

”Den nye bygning til ’Klintholm Gods Lake Apartments’ er via sin placering og materialevalg smukt indpasset i det enestående landskab ved Hunosø. Huset har et moderne og velproportioneret udtryk, der også hævder sig i sin egen ret. ”

Læs mere om prisen her


Kontaktperson
Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk

Vi har valgt PLH, da de ved flere lejligheder på Møn har vist, at de forstår det samspil, der skal til mellem bygninger og natur for at vedligeholde en fornemmelse af, at man kommer til et helt specielt sted, hvor man har lyst til at være og opleve. Vi synes, PLH har løst projektet Hunosøgaard på en flot måde, hvor bygningen både fremstår moderne samtidig med at den falder flot ind i naturen.

- Carl Gustav Scavenius, bygherre og godsejer, Klintholm Gods.

Foto udlånt af Scavenius familien

Foto udlånt af Scavenius familien

Vi ønsker at skabe en oplevelse af ro og fordybelser i en bygning, der afspejler naturen. Når man har natur af første klasse, er det også vigtig, at have produkter, der matcher det. Det håber vi meget at kunne gøre med både hotellejligheder, vores café og gårdbutik. Bygningen skal være en naturtro base, man kan vende hjem til eller besøge efter at have nydt områdets fantastiske natur.

- Carl Gustav Scavenius, bygherre og godsejer, Klintholm Gods.

Arkitektonisk er det spændende at skabe et byggeri, der giver mennesker mulighed for at komme så tæt på naturen som muligt. Vi håber, det kan være med til at styrke udviklingen af kvalitetsturisme, der har fokus på oplevelsen af Møns særlige natur, kultur og fødevarer.

- Søren Mølbak, direktør og ledende arkitekt på projektet.