K29, kontorhus, Vilnius

Bygningens markante geometriske form med et vertikalt snit gennem tagfladen og den bølgende åbning i grundplanen skaber et spændende nyt område i Vilnius - på grænsen mellem et stort parkområde mod nord og byens internationale erhvervsområde mod øst.

Kategorier

  • Erhverv
  • Workplace design

Sted

Vilnius, Litauen

År

2013 – 2015

Status

Afsluttet

Størrelse

16.000 m²

Kunde(r)

Lords LB Asset Management

Hold

UAB Archinova, Cavarion, ASDproject UAB

Bæredygtighed

Pris for bæredygtighed og innovation af det litauiske miljøministerium

PLH vandt i 2012 1. præmie for sit forslag til ny kontorbygning på 16.000 m² i Vilnius, Litauen - og byggeriet er realiseret i et samarbejde mellem litauiske investorer, PLH og en lokal arkitekttegnestue: Archinova. Det fleksible kontorhus på 16.000 m2 er opført på Konstitucijos Prospektas (Forfatnings Boulevarden) nr. 29 i Vilnius - deraf navnet K29. Huset er placeret på grænsen mellem et stort parkområde mod nord og byens internationale erhvervsområde mod øst. Bygningens markante geometriske form med et vertikalt snit gennem tagfladen og den bølgende åbning i grundplanen skaber et spændende nyt område i den offentlige park.

De dobbelte facader, den optimale placering på grunden og en maksimal udnyttelse af dagslyset er alle elementer, der fremmer det fysiske arbejdsmiljø. Byggeriet er fleksibelt og tilpasningsdygtigt på mange måder. Bl.a. gør opbygningen af etagerne og elevatorkernerne det muligt at opdele bygningen i mindre enheder afhængig af lejernes individuelle behov. For at tiltrække udenlandske virksomheder er bygningens dimensioner og indretning tilpasset europæiske og amerikanske forhold.


Succes i Litauen
Successen i Litauen er bygget op over en årrække, og K29 er det 6. projekt, som PLH Arkitekter har udført i den litauiske hovedstad. Blandt de øvrige byggerier som PLH har stået for i Vilnius er bl.a. signaturbyggeriet Green Hall, stormagasinet Gedimino 9 og et blandet byggeri med hotel, kontor, butik og luksuslejligheder på Ciurlionio Street. PLH har også udført renoveringsarbejder i Litauen og fortsætter med at få nye opgaver i Baltikum.

K29 har fået en række priser - i 2016 blev det bl.a præmieret som bedste kontorbyggeri i Baltikum.

Læs mere om K29 i Byggeri+Arkitektur.

Læs artikel i Dagens byggeri.

Læs artikel i Licitationen.

Læs også artiklen i FAOD.

Kontakt:
Steen Enrico Andersen
+ 45 4036 6412
sea@plh.dk

”Vi har etableret en række gode relationer, og vi kan altså nogle ting, som de lokale arkitekter ikke kan. Vi har bl.a. introduceret innovative ideer om workplace design, bæredygtighed og energi-rigtigt byggeri til litauerne, og samtidig appellerer det skandinaviske til dem – de kan godt lide at vi arbejder meget ærligt med materialerne”.

— Steen Enrico Andersen, Partner hos PLH Arkitekter.

”Vi er meget stolte over, at K29 for nyligt vandt prisen for bedste kontorbygning i Baltikum. K29 fik prisen, da bygningen skaber øget arbejdstilfredshed og produktivitet, forbedret helbred, større fleksibilitet og bedre energi og miljømæssig performance på arbejdspladsen”

— Steen Enrico Andersen, Partner hos PLH Arkitekter.

AWARDS:

2016 Best Office Building in The Baltics / Baltic real estate investment forum

2016 Innovation Award / business model innovation & Danish chamber of commerce

2016 Sustainable Development / Lithuanian Real Estate investment Development Association (LNTPA)

2016 Innovation Award / Academic Architecture Association

2016 Innovation & Sustainability Award / Lithuanian environment council, GREEN BULDING