Hovmand, hovedsæde, Køge

Kombineret kontor- og produktionsbygning til Hovmand skaber en optimal ramme for virksomhedens vækst og fremtid.

Kategori

Erhverv

Sted

Køge, Danmark

År

2019

Status

Afsluttet

Størrelse

2.800 m²

Kunde(r)

Ejer: Vestergaard Nielsen - Lejer: Hovmand

Hold

Vestergaard Nielsen

Arbejdspladser

39

Åbent og transparent miljø, der tilskynder samarbejde
Hovmand er flyttet ind i en ny administrations- og produktionsbygning i Køge tegnet og projekteret af PLH, der har skabt et fleksibelt, transparent og åbent miljø, som tilskynder samarbejde på tværs af organisationen. Virksomhedens nye hovedsæde huser administration, produktion og produktudvikling.

Fleksibelt byggeri, der kan rumme Hovmands fremtidig vækst
Hovmand, der udvikler og leverer elektriske løftevogne af høj kvalitet til en række internationale produktionsvirksomheder, er i kraftig vækst, og den nye bygning skal understøtte Hovmands fortsatte vækst i de kommende år. Design og indretning er fleksibel, så der kan blive plads til fremtidige udvidelser – både på medarbejder- og produktionssiden.

Arkitekturen understøtter Hovmands skandinaviske identitet
Hovmands løfteudstyr er af højeste kvalitet og i typisk skandinavisk stil, og bygningens arkitektur understøtter i sin enkelthed og rene linjer Hovmands identitet som skandinavisk virksomhed. Den rektangulære bygning er industriel i sit udtryk med flotte horisontale linjer - futuristisk og teknologisk skarp i udtrykket, blødt op af runde hjørner.

Tæt kontakt samler organisationen på tværs af funktioner
Når besøgende og medarbejdere træder ind ad hovedindgangen, mødes de af en reception, hall og en markant trappe med ovenlys, samt et stort vindue med kig ind til produktionen, der skaber visuel sammenhæng mellem kontor og produktionsafdeling. På venstre side af indgangen er der etableret mødelokaler og showroom til kunder, og på højre side ligger et dobbelthøjt, multifunktionelt rum. Til daglig skal rummet fungere som kantine, men uden for frokosttiden kan det også anvendes til kundeevents, medarbejderarrangementer og som uformelt møderum. Der er også indkig til produktion og arbejdspladser fra 1. sal – også her understøtter den visuelle kontakt åbenhed og sammenhæng og er med til at samle organisationen på tværs af funktioner.

Kontakt:
Søren Mølbak
sm@plh.dk
T: +45 2720 0591

”Vi ønskede et hovedsæde med en wow-faktor, og det fik vi. Bygningen er repræsentativ, den emmer af kvalitet og er cool. Den er imødekommende, og det giver et fantastisk førstehåndsindtryk, hvilket er vigtigt for os, da vi skal opbygge et godt forhold til vores kunder og samarbejdspartnere. Ved på én og samme tid at være en teknisk og moderne bygning passer den særdeles godt til vores produkter. Vi har fået en industribygning med frit udsyn til lofter og synlige stålkonstruktioner, som udover at være vores nye hovedsæde også rummer produktion og produktudvikling.”

- Søren Hovmand, CEO, Hovmand A/S

”Bygningen har en stor wow-effekt, og responsen har været overvældende positiv. Når gæster træder ind i bygningen, bliver de lettere forbløffede. Det er den rumlige effekt, lamperne, vores kantine, vinduerne ind til produktionsområdet, detaljerne… Træpanelerne og akustikken giver følelsen af at være i et koncertlokale eller et spillested. Så er der lysindfaldet gennem taget, ned i receptionen og den åbne trappe. Bygningen kan så meget, at man får en fornemmelse af, at man er et helt andet sted, nærmest som en museumsbygning.”

- Søren Hovmand, CEO, Hovmand A/S

”Jeg er meget, meget tilfreds med det byggeri, vi har skabt i samarbejde med PLH som arkitekter og Hovmand som lejer. Hos PLH er man altid utrolig dygtigte til at designe arbejdspladser. Hovmands medarbejdere flyttede ind for en måned siden, og de siger nu, at de ikke vil forlade arbejdet og hjem igen. Ved at udnytte ganske enkle materialer fuldt ud, har PLH formået at skabe en rigtig dejlig bygning, der er meget behagelig at være i. Den bygning, vi har skabt, er ikke blot hvilken som helst industribygning, og jeg er glad for resultatet og med samarbejdet – både med PLH og med Hovmand.”

- Karsten Vestergaard, entreprenør og bygherre