Hotel Nørreport

En historisk bygning fra 1917 renoveres og moderniseres til Scandics nye ’Hotel Nørreport’.

Kategorier

  • Erhverv
  • Urban

Sted

København K

År

2020 – forventet færdig 2022

Status

Under opførelse

Størrelse

5000 m²

Kunde(r)

ATP Ejendomme

Hold

Lejer: Scandic
Ingeniør: MOE
Entreprenør: MBG Entreprise

PLH Arkitekter opdaterer og moderniserer en historisk bygning på ca. 5000 m2 i hjertet af København. Med respekt for ejendommes historie, karakter og omkringliggende arkitektur bliver bygningen omdannet fra kontor til Scandics femte hotel i hovedstaden. Fokus er at skabe åbne og indbydende rammer, der inviterer turister og københavnere indenfor.

Det nye Hotel Nørreport får 100 værelser fordelt på fem etager samt tagterrasse, skybar og restaurant på toppen.

Følg byggeriet her http://hotelnorreport.dk/

Historiske præg og aftryk kommer til syne

Ejendommen har siden opførslen haft flere forskellige funktioner – lige fra herskabslejlighed, bank, manufaktur af herretøj til kontor. Undervejs i renoveringsarbejdet dukker bygningens historie op i både geometri og konstruktion - fx var det tydeligt, at elevatoren havde været placeret mere end fem forskellige steder i bygningen.

Kontakt
Lars Toksvig
lt@plh.dk
T: +45 2720 0595

”Vi bliver hele tiden mindet om husets lange historie. Hver gang vi foretager os noget nyt, fx når vi åbner gulvet i et rum, så kommer der et nyt stykke historie til syne. Alle bygningens tidligere funktioner har sat deres aftryk og præg, hvilket gør vores arbejdet mere komplekst - men også utroligt spændende”.
- Sagsarkitekt Peter Rebild fra PLH Arkitekter.

”Hotellet på Nørreport bliver en lille perle. Vi vil skabe en inspirerende ramme, hvor turister og lokale kan mødes, arbejde eller nyde en middag og drink med udsigt over København fra en af byens absolut bedste beliggenheder”, fortæller Søren Faerber Scandics, administrerende direktør Scandic Hotels Denmark, i en pressemeddelelse.

Fem unikke etager

Siden 1917 er ejendommen blevet renoveret ca. hvert femte år, og den har haft flere forskellige arkitektoniske udtryk og facader.

Modsat nye bygninger, hvor materialebrug og placering af søjler går igen på alle etager, har ejendommen unikke søljeplaceringer på hver etage og indeholder en blanding af træ- og betonkonstruktioner i dækket, hvilket bidrager til renoveringens kompleksitet.

På grund af de forskellige dækkonstruktioner og søjle-placeringer, har PLH sammentegnet planer for de fem etager, og dermed skabt én gældende værelsesplan for alle etager. Der er ikke nogen standardløsninger, og alt arbejde med ’Hotel Nørreport’ kræver præcision.

3D-scannet hele bygningen

Som en del af processen har PLH, MOE og ATP 3D-scannet bygningen for tydeligt at kunne se etagernes forskellighed og designe brugbare planløsninger. Renoveringen og moderniseringen sørger for at hele ejendommen lever op til dagens standarder og skaber en ny, indbydende bygning.