Bolig- og kontorkompleks, Vilnius

Moderne og multifunktionelt bygningskompleks i centrum af Vilnius, hvor beboelse og arbejdsliv er kombineret. Designet er inspireret af skandinavisk byggestil.

Kategorier

  • Boliger
  • Erhverv

Sted

Vilnius, Litauen

År

2018

Status

Konkurrenceforslag

Størrelse

9.100 m²

Kunde(r)

UAB ”Kenova Mixed Fund I”

Hold

PLH Arkitekter i samarbejde med Archinova Litauen

I starten af 2018 vandt PLH Arkitekter 1. præmien i en indbudt arkitektkonkurrence om et multifunktionelt bygningskompleks i centrum af Vilnius, Litauen. Bygherren, UAB ”Kenova Mixed Fund I”, ønskede et bolig- og kontorområde af høj kvalitet med en grøn gårdhave – inspireret af Vilnius’ mange historiske gårdrum. Bygningen ligger på Algirdo Street - tæt på den bevaringsværdige bydel ”Old Town” på J. Basanaviciaus Street, som siden 1994 har været på UNESCOs verdensarvsliste. I projektet er der derfor taget højde for bygningernes indpasning i gadebilledet.

PLH’s succes i Litauen

PLH Arkitekters Succes i Litauen er skabt over en årrække, og Algirdo 3 er endnu et projekt, som PLH udfører i den litauiske hovedstad. Blandt de øvrige byggerier, som PLH har stået for i Vilnius, er bl.a. signaturbyggerierne K29 og Green Hall, butikscenter Gedimino 9 og luksuslejligheder på Ciurlionio Street. PLH arbejder på en række nye projekter i Litauen og fortsætter med at få nye opgaver i Baltikum.

Kontakt:
Steen Enrico Andersen
+ 45 4036 6412
sea@plh.dk

Et multifunktionelt kontorbygning med attraktive mødefaciliteter

PLH Arkitekter har tegnet Algirdo 3 som et transparent og inviterende kontorbyggeri på 4500 m2. Bygningen har moderne og fleksible etageplaner, hvor der er oplagte muligheder for at arbejde i forskellige zoner.

Transparente mødebokse er placeret i glasfacaden, som vender mod den grønne gårdhave. Dette giver spændende og nutidige rum, hvor brugerne både kan afholde formelle og uformelle møder. Samtidig bidrager mødeboksene til facadens varierede udtryk, og de skaber en åbenhed mod gårdhaven. I kombination med frit udsyn fra etagerne og et naturligt lysindfald fra et atrium har de ansatte gode arbejdsmiljøer i hele bygningen.

På toppen af kontorbygningen er der en tagterrasse med udsigt over Vilnius. Her kan medarbejderne mødes og afholde uformelle møder, sociale arrangementerne mm.

Gårdhaven kombinerer beboelse og arbejdsliv

Kontor- og boligbygningerne er opført omkring et grønt gårdmiljø, som er visuelt forbundet til gavn for ansatte i kontorbygning og boligernes beboere. Boligerne er designet med skandinavisk boligkvalitet med facader beklædt med lyse keramiske klinker, med terrasser, altaner og store tagterrasser.

Kontorbygningens stueetage er transparent, således at forbipasserende på Algirdo Street kan opleve det imødekommende gårdmiljø direkte fra gaden. Dermed forbinder bygningen karrestrukturen og skaber en harmonisk helhed i gadebilledet.