Amber Park Center, Vilnius

Unikt hotel-kontor-kompleks integreret i ny bymidte og natur

Kategorier

  • Urban
  • Butikker

Sted

Vilnius, Litauen

År

2016

Status

Konkurrenceforslag

Størrelse

19.500 m² (11.950 m² kontor + 7.500 m² hotel)

Kunde(r)

Lords LB Asset Management

PLH blev inviteret til at deltage i en international konkurrence, der skulle berige og udvikle den nye bymidte i Vilnius med attraktive offentligt tilgængelige områder og ved at skabe et arkitektonisk vartegn for byen bestående af et kompleks af hotel og kontorer på en bakke midt i byen langs floden Neris.

Amber Park Center er designet til at bringe naturen ind i byen bl.a. ved at etablere et centralt grønt parkområde og introducere bygninger og strukturer med organiske former. Hotel-kontor-komplekset har bløde, organiske former, der leder tankerne hen på det rav, som Litauen er kendt for, og som man kan finde på mange af landets kyster. Samtidig har arkitekturen et unikt udtryk, der får byggeriet til at skille sig ud som et vartegn for Vilnius.

Kontakt:
Steen Enrico Andersen
+ 45 4036 6412
sea@plh.dk

Kompleksets “podie” består af 5-6 etagers med kontorer, der er fleksibelt designet, så det er nemt at tilpasse forskellige lejeres behov. ’Højhuset’ udgør hoteldelen af komplekset – hotelværelserne er placeret 15-16 etager over ”podiet”, så 75% af værelserne har en fantastisk udsigt over Neris floden og det historiske centrum.

I midten af komplekset etableres en passage, ’Vinterhavet’, og adgang til en underjordisk forbindelsesgang, der giver byens fodgængere og cyklister let adgang gennem byens nye ”epicenter”. Passagen/Vinterhaven kombineret med det nye parkområde og en allerede eksisterende underjordisk passage med butikker og cafeer skaber en intim, sikker og attraktiv forbindelse mellem forskellige dele af byen.

Det nye parkområde breder sig nedad mod flodbredden. Vegetationen akkompagnerer de naturligt forekommende birke- og fyrreskove i Litauen, og parkområdet omfatter også legepladser, springvand, fremhævede ruter for fodgængere og cyklister, butikker og cafeer.