Rejsegilde for Teglholm Brygge - et 17.000 m2 boligkompleks med 179 lejeboliger

Mandag den 9. marts var der rejsegilde for Teglholm Brygge – et spændende boligprojekt med mange kvaliteter. Til trods for, at byggeriet har haft en udfordrende start, glædede alle taler sig over, at Teglholm Brygge nu er godt på vej.

Boligerne forventes at været indflytningsklar i løbet af 2021.

Sammen med entreprenør, ingeniør, bygherre og håndværkere var PLH Arkitekter med til at fejre rejsegildet for Teglholm Brygge. Det 17.000 m2 store boligprojekt i København SV får 179 lejeboliger – næsten alle med enten altan, have eller privat terrasse. Ved havnekanten opføres en offentlig pavillon, hvor der vil være fælleslokale, café, offentlig terrasse og kajakopbevaringspladser.

Første taler til arrangementet var CEO hos TDC Pensionskasse, Leif Stidsen. Han lagde vægt på, at projektet har budt på en række overraskelser, hvilket har medført en forsinket proces. Derfor glædede han sig over at fortælle, at byggeriet nu er godt på vej.

Desuden var Leif Stidsen stolt over, at Teglholm Brygge er blevet præcertificeret til DGNB.

”Som pensionskasse, har vi et mål om at skabe bæredygtige ejendomme. Derfor er vi stolte af, at dette byggeri er DGNB-præcertificeret. Det dokumenterer, at byggeriet bliver opført i den forventede bæredygtige kvalitet. Certificeringen betyder også, at bygningens leveomkostninger er gjort op - vi kender miljøprofilen, og vi sikrer, at de sociale parametre (…) er i højsædet.”

Leif Stidsen, CEO hos TDC Pensionskasse.

”Teglholm Brygge er et flot og markant projekt”

Herefter talte driftsdirektør hos Pihl & Søn, Anders Bang Henriksen: ”Teglholm Brygge er et flot og markant projekt med lyse tegl, karnapper og altaner. Projektet vil stå, som en flot milepæl for TDC. Ydermere vil Pavillonen skabe liv og kultur for borgerne.”

Til slut takkede han rådgivertemaet MOE og PLH Arkitekter, samt andre samarbejdspartnere for et godt samarbejde.

Anders Bang Henriksen, driftsdirektør hos Pihl & Søn

Moderne lejeboliger med mange kvaliteter

PLH’s partner og arkitekt, Lars Toksvig, lagde i hans tale vægt på, at det kommende boligbyggeri får utallige kvaliteter: ”Karréen åbner for solindfald fra syd og udsigt mod Teglværkshavnen. Ligeledes sikrer facadens terrasserende design udsigt mod vandet og er med til at give dagslys til boligerne fra tre sider.”

En anden kvalitet bliver den sydvendte grønne gårdhave: ”I midten anlægges en fælles grøn, sydvendt gårdhave med legeplads, grill-områder, petanquebane, træer og opholdsarealer. Samtidig kommer der til at løbe ’den grønne kile’ med opholdsområder og en cykelsti direkte hen til Sydhavn skole og ind mod byen til Sydhavn station,” tilføjede Lars Toksvig.

Til slut takkede Lars samarbejdspartnere Pihl & Søn, LM Byg, MOE, Schønherre Landskabsarkitekter og TDC Pensionskasse, og han udbragte et trefoldigt hurra for byggeriet og de dygtige håndværkerne.

Lars Toksvig, atkitekt og partner hos PLH Arkitekter

”Byggeperioden har trukket ud. Men det er ikke noget, vi kan bebrejde håndværkerne for. Når alt kommer til alt, så er det mindre vigtigt, hvordan processen har været. Om 50 år når man går rundt herude, så er det dét gode håndværk og arkitekturen, man vil lægge mærke til,” sagde Lars Toksvig og tilføjede: ”Jeg synes, vi skal takke håndværkerne for det gode arbejde, det er trods alt dét, der kommer til at stå her længst.”
- Lars Toksvig, arkitekt og partner PLH Arkitekter