Kantinen hos A.P. Møller - Mærsk er forvandlet til en multifunktionel bistro

PLH Arkitekter har givet nyt liv til kantinen i A.P. Møller - Mærsks ikoniske bygninger på Esplanaden i København. Nu træder ansatte og gæster ind i en multifunktionel bistro, der kan bruges døgnet rundt – til spisning, arbejde og socialt samvær.

Ved en gennemgribende renovering har PLH Arkitekter gentænkt den klassiske kantine hos A.P. Møller - Mærsk. Frem for et rum, der alene bruges til spisning, har rederiets hovedsæde fået et nyt hjerte, der døgnet rundt kan bruges af og samle medarbejdere og besøgende.

”Den traditionelle kantine er fuld af mennesker og liv, når maden bliver serveret. Men så snart tallerknerne er tomme, så er de mange kvadratmeter det også. Derfor har strategien bag designet af Mærsks bistro været at inddele det store rum i mindre områder med hver deres funktion og atmosfære. Det giver varierende spiseoplevelser, og samtidig er de forskellige miljøer særligt tilpassede, så de kan bruges til for eksempel gruppearbejde, møder og sociale arrangementer i løbet af dagen,” siger partner og interiørdesigner i PLH Arkitekter Paulette Christophersen.

Alt efter hvor man sætter sig, er looket og stemningen som en cool restaurant, en hyggelig cafe eller stilet kaffebar. For eksempel kan større selskaber samles ved bistroens største bord, Family Table, mens Cozy Corner med trælamellerne og varme farver skaber et intimt og roligt rum til små møder og spisning. Her er der, ligesom ved mange af de øvrige siddepladser, integrerede stikkontakter i bænkene til opladning af bærbare computere, telefoner og andre devices.

Som en del af renoveringen er der skabt en bedre samhørighed mellem inde og ude. Fra de nye ovenlysvinduer bliver ansatte og gæster badet i naturligt lys, og i midten af bistroen giver en nyanlagt havestue via en trappe adgang til en stor terrasse. Her kan medarbejderne kan spise, arbejde og trække frisk luft, mens de nyder udsigten til Øresund.

Skræddersyet lysdesign

PLH Arkitekters indretningsteam har i arbejdet med at skabe et unik design til Mærsk særligt trukket på ekspertisen inden for lysdesign og skabt i alt 13 zoner, hvor kontrasten mellem lys og mørke, inde- og udelys er med til at inddele lokalet i de mindre miljøer. Et intelligent system styrer lyset, så det følger døgnets og årstidernes rytme.

”Vores integrerede lysdesign spiller en afgørende rolle i at skabe et levende rum hele døgnet. Når frokosten bliver serveret, lyses lokalet op, hvorimod lyset dæmpes og kun enkelte områder oplyses, når der er mindre travlt. I stedet for et stort, tomt lokale, skaber vi på den måde forskellige oplyste og indbydende miljøer, der kan bruges til arbejde og inviterer til samvær,” siger Bine Soelberg, Creative Director – Interiors hos PLH Arkitekter.

Foruden Esplanadens nye bistro, har PLH Arkitekter også designet et indbydende og elegant loungeområde, hvor medarbejdere og gæster i løbet af dagen kan få forfriskninger fra rederiets café, slappe af i de behagelige sofaer eller holde små møder ved cafébordene.

Hold:
VITA, Fisch-Thomsen Consulting

Pressehenvendelser:
Mads Melcke, kommunikationsspecialist
mme@plh.dk
T: +45 2835 2411

Projektansvarlig:
Paulette Christophersen
Partner, interiørdesigner MDIA MDD
psc@plh.dk
T: +45 2464 7133