Office hub, Marmormolen

Connected by a striking skywalk soaring five stories above ground, the two houses of this new of this state-of-the-art office hub combine to give its users everything that a modern workplace can offer in terms of flexibility, quality, comfort and sustainability.

Category

Corporate

Location

Marmormolen, Copenhagen, Denmark

Year

2020 – 2023

Status

Under implementation

Size

10,670 m² + 2,580 m² basement and parking

Client(s)

Pension Danmark Ejendomme

Team

Architects: PLH Arkitekter,
Engineer: Rambøll,
Contractor: NCC

Workstations

560

Sustainability

DGNB Gold

Located on the water’s edge in one of Copenhagen’s old harbor areas, the building will be able to welcome 560 employees when complete in 2023. With its flexible décor and open design, it functions a future-proof and vibrant office hub with common areas throughout, where people can meet, share knowledge and exchange ideas.

At the base, large glass fronts form a transparent and inviting entrance that opens up to a reception and lounge area, shops and boutiques. Upwards throughout the building, spacious office layouts afford each employee expansive views of the water and quayside. At the top the level, roof terraces, a meeting center and the canteen are connected by the structure’s architectural focal point – the skywalk.

Contact
Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk

An entryway to the harbor

Instantly iconic and a landmark for the area, the skywalk links together the western and eastern offices, allowing employees to access all common areas quick and easy. This striking feat of architecture allows the building to stand as a compound, where the whole is greater than the sum of its parts, offering amenities that would otherwise not be possible with two separate houses.

Below the skywalk, a public plaza creates a corridor from the street to the harbor and serves as a recreational space for employees and visitors in front of the building’s main entrance. This break in the structure’s volume along with its dynamic angles, varying window sizes and the specially designed relief tiles of the façade, makes the building a captivating and engaging sight at the entryway to this newly developed area, which also houses residential buildings, the UN City and DFDS’s new headquarters – also designed by PLH Arkitekter.

Read more about DFDS´s headquarters here

Sustainability is front and center

Sustainability and green solutions are integrated in all aspects of this project’s life cycle, from the initial design phase to construction and usage. In addition to reducing energy consumption and minimizing carbon emissions, its sustainable profile creates tangible benefits for people both in the building and in its urban surroundings.

Among other features, the extra-large windows and a generous use of double-height spaces allow natural sunlight to flow through office zones and recreational areas, lowering electricity costs and increasing employee well-being as well as creating an open and transparent exterior.

Furthermore, green sedum roofs retain rainwater and supply natural cooling during the summer months. And with excellent amenities for cycling commuters, changing rooms and much more besides, this office hub facilitates a healthy lifestyle for all its users.

Upon completion, the building is expected to receive a DGNB Gold certification due to its outstanding sustainability credentials.