Expansion of DSV’s global HQ

The new 10.000 m2 expansion of DSV’s global headquarters in Hedehusene adds 420 new workspaces, a large conference centre with a modern lounge, a new fitness area, a Hall of Fame as well as an exciting, open and centrally placed courtyard. The design of the expansion reflects the functionality, quality and modern work environment of DSV.

Category

Corporate

Location

Hedehusene, Denmark

Year

2018 - 2020 (expected)

Status

Ongoing

Size

10.000 m²

Client(s)

DSV

Team

MOE (consulting enigneer)
MT Højgaard (contractor)

Workstations

420

A visionary expansion reflecting the identity and global presence of DSV

The design of the existing HQ in Hedehusene will be passed on to the extension creating a consistent modern Nordic look of the whole building with white surfaces, horizontal lines and rounded corners.

DSV's 'ways of working' is reflected in the expansion with great opportunities for informal working areas, social events and team-work across the organisation. Besides 420 new workspaces, the expansion also adds a new conference centre, an auditorium, a new lounge, a fitness area, an extended canteen with different dining areas and an open inner courtyard.

An important quality of the expansion is the short distance between inside and outside. The majority of the new work stations will be placed alongside the façade and the beautiful panoramic view of the surroundings. The new spacious courtyard creates an attractive green environment where the employees are given new opportunities for holding informal meetings or breaks outside.

Design strategy reflecting the company

In 2014 the new global HQ of DSV was inaugurated, designed and projected by PLH. The design strategy was based on DSV’s identity: ‘One company – One DSV’, uniting the global organisation – a design strategy the is also implemented in the expansion. In 2016 DSV also commissioned a visionary office building in Warsaw where an open workplace supports different ways of working, setting the framework for a social and living work environment. The office building in Poland has, just like the global HQ in Denmark, a clear and strong identity supporting the DSV brand and Scandinavian roots of the company.

Read more about DSV global HQ.

Read more about DSV in Warsaw.

A new inner courtyard is part of the expansion.

We are incredibly pleased with the great cooperation with DSV, which has contributed to two new office buildings and now, a very visionary expansion of the current head office in Hedehusene. The vision is to create a coherent building with inspiring workplaces, where there is a great contact between inside and outside. The expansion design reflects DSV's global presence and quality with very inspiring workplaces.

- Søren Mølbak, CEO and partner, PLH Arkitekter

Facade and section of the expanded HQ

The new expanded canteen will be more varied with different dining areas.