SAFELINE - vejudstyr

PLH vandt i 2001 en konkurrence om design af vejudstyr, som det svenske Vägverket (i dag Trafikverket) udskrev som led i en overordnet strategi om forskønnelse af de svenske veje.

Kategorier

  • Design
  • Infrastruktur

År

2001-2007

Kunde(r)

Vägverket (i dag Trafikverket)

SAFELINE er en serie af forskelligt vejudstyr med et fælles formsprog. Serien omfatter værn til veje og broer, støjafskærmninger, skiltemaster og –portaler, og belysningsmaster og –armaturer.

I byer og nær ved byer stilles større krav til et fælles design for de mange typer vejudstyr, og i designet har vi tilstræbt et roligt og distinkt udtryk. Kravene til detaljernes kvalitet er også højere i byer, fordi gående og langsomt kørende trafikanter kommer tættere på vejudstyrets for- og bagside.

Cylindriske og koniske stålrør er valgt som grundlæggende designelementer pga. deres slanke og enkle former. Runde rør er også berøringsvenlige og gør mindre skade ved kollision. Gennem hele udviklingsprocessen har der været fokus på sikkerheden, og master og rækværker overholder Vägverkets strenge krav til sikkerhed og vedligehold.

Udviklingen af vejudstyret er gennemført som et nordisk samarbejde mellem PLH, Vägverket og det norske firma Ørsta Stål (Vik Ørsta), som vandt stålentreprisen.

SAFELINE anvendes også i Norge, og de viste referencefotos er fra E6 ved Harpe Bro og Frya – Vinstra.

Se mere på Vik Ørstas hjemmeside.

Se mere om støjskærmen her.

Kontaktperson
Søren Mølbak
+ 45 2720 0591
sm@plh.dk