Roskilde Hallerne

Sportens multifunktionelle rum

Kategori

Kultur

Sted

Roskilde

År

2011

Status

Konkurrenceforslag

Størrelse

5.000 m² (3.000 tilskuerpladser)

Kunde(r)

Roskilde Kommune

Hold

Enemærke og Petersen, Oluf Jørgensen og Landskabsarkitekterne Roskilde

PLH Arkitekter blev prækvalificeret til konkurrencen om en udvidelse af Roskildehallerne.

Roskilde Kommune ønskede en udvidelse af Roskildehallerne med 2 standard håndboldbaner, der kunne underinddeles i mindre baner til brug for andre sportsgrene. Ud over spille-banerne skulle der etableres omklædningsfaciliteter, depot, foyer og fungere sammen med de eksisterende haller som et samlet kompleks.

I konkurrenceforslaget blev de eksisterende bygninger forbundet med den nye hal af et multifunktionelt foyerrum, med optimal kontakt til indgange, Hal A og B samt den nye hal. Foyeren er lys og åben, sportspladsens farver og mønster går igen i foyerens epoxymalede gulve, og store kvadratiske ovenlys forsyner foyeren med store mængder dagslys.

Kontaktperson
Lars Toksvig
+ 45 2720 0595
lt@plh.dk

Som en ø i foyeren er et anretterkøkken og cafe placeret med egen trappe op til et stort møderum. Den nye hal kan betegnes som et meget stort rektangulært rum med fleksibilitet som første prioritet. Rummet har et indskudt niveau på første sal indeholdende et møde/ sponsorlokaleafsnit mod øst og en stor VIP balkon mod syd.

Store teleskoptribuner kan køres ud og flyttes rundt, så der kan foregå et væld af forskellige aktiviteter i hallen. En fyldt hal kan rumme 3000 siddende tilskuere, der kan følge en håndboldkamp. Hallen kan også opdeles i to håndboldbaner med en stor foldevæg. Den nye hals teleskoptribuner, skærmvægge og catwalks sikrer den programsatte multianvendelighed. Udover det programsatte har forslaget også den store balkon på første sal, der fx kan anvendes som ekstra opvarmningsareal, som VIP balkon eller den kan møbleres med forskelligt løst inventar til forskellige klubaktiviteter.