MMC, Pylimo Gatvė

Kunstmuseum og skulpturhave, udendørs scene, museumsbutik, kontorer, restaurant og café i en urban integration med UNESCO World Heritage Historic Center i Vilnius

Kategori

Kultur

Sted

Vilnius, Litauen

År

2014

Status

Konkurrenceforslag

Størrelse

4.900 m² + Parkering 3.100 m²

Kunde(r)

UNESCO

PLH blev inviteret med i en konkurrence om udviklingen af et multifunktionelt kulturcenter i det historiske område i Vilnius.

Projektet erstatter en biograf og indeholder både en kontorbygning og et kunstmuseum (MMC). Derudover er der designet et grønt område, som strækker sig fra kontorbygningens hovedindgang til museet, og fungerer som et kunstnetværk, hvor der løbende vil blive udstillet skulpturer og kunstinstallationer. Området ligger diskret i nabolaget og eliminerer visuel støj, så man bedst muligt kan nyde kunsten eller stemningen på restaurantens udendørs terrasse. Bygningsfacaden er designet til at danne en trækkraft mod museet og den tilhørende café, og ved at følge bygningens linjer ledes blikket mod MMC-logoet.

Kompleksitet, funktionalitet og rationalitet var de vigtigste kriterier under udviklingen af dette projekt, og giver både det moderne kunstcenter og kontorkomplekset optimal funktion svarende til de nyeste krav herom.

Kontaktperson
Steen Enrico Andersen
+ 45 4036 6412
sea@plh.dk