Mixed-Use Kompleks i Vilnius

Tidligere bryggerigrund laves om til boliger, lejlighedshotel, kontorer og kommunale institutioner

Kategori

Urban

Sted

Vilnius, Litauen

År

2008 - 2011

Status

Opført

Størrelse

66.000 m²

Kunde(r)

Verdispar Baltics

Hold

UAB Archinova

Det nye ”mixed-use complex” opføres i det centrale Vilnius og indeholder boliger, lejlighedshotel, kontorer og kommunale institutioner.

Den tidligere bryggerigrund ligger på Pamenkalnis-bjerget og skråner dramatisk med et fald på 25 meter. Bebyggelsen følger skråningens hældning og har græstage og et beplantet gårdrum for at forstærke de visuelle forbindelser mellem byens grønne bælter, bjerge og skov, der opleves fra flere udsigtspunkter i byen. Den åbne v-form giver alle lejligheder optimale udsigter og gør plads til et stort gårdrum, der optager terrænets spring i en kaskade af terrasser. Lejlighedstyperne er meget varierede og fleksible for at imødekomme fremtidige boligkrav. Facaderne veksler mellem lyse og mørke nuancer for at nedbryde bebyggelsen i mindre elementer og relatere skalaen til det eksisterende bryggeri i grundens ene hjørne. Bryggeriet transformeres tilbage til sin oprindelige skikkelse og i de rustikke kældre indrettes wellness-center med massagerum og spabade.

Bebyggelsen er et ”grønt projekt” - ikke alene i sit landskabelige koncept, men også i de foreslåede løsninger med eksempelvis brug af jordvarme.

Kontaktperson
Steen Enrico Andersen
+ 45 4036 6412
sea@plh.dk