Maritimt Besøgscenter

Med udsigt til havet og indsigt i naturen skaber det multifunktionelle besøgscenter og museum en historiefortælling, der fanger din opmærksomhed

Kategori

Kultur

Sted

Randaberg, Norge

År

2014

Status

Konkurrenceforslag

Størrelse

2.200 m²

Kunde(r)

Vitevågen

Konceptet for Vitenvågen, kommer af ønsket om, at skabe de bedste rammer for et multifunktionelt besøgscenter og museum. Et center og museum som bedst muligt kan formidle fortællingen om havbrug, maritim industri og Kystdirektoratets (Kystverket) historie og virksomhed i dag. Der er lagt særlig vægt på, at huset kan bruges til forskelligartede kulturarrangementer, så bygningen kan blive et stærkt kulturelt kraftcenter for området. Arkitektonisk skal bygningen fremstå som et markant værk, som samtidig passer ind i – og går i dialog med – de naturskønne omgivelser, mellem hav og land.
Bygningens skala er tilpasset naturen, landskabet og områdets mindre bygninger ved at bryde bygningsvolumen ned i tre lange sammenhængende bygninger med saddeltag. Farve og materialebrug er på samme måde tilpasset landskabet, ved at byggeriet er holdt i ubehandlet træ, som med tiden får en smuk sølvgrå patinering af vejr og vind. Konstruktionen er en simpel spærrekonstruktion af tætsiddende spær, med en facade- og tagbeklædning af ubehandlet træ. Bygningens lange krumme forløb og fritlagte spærkonstruktion, vil give bygningen et markant udtryk som vækker opsigt og skaber nysgerrighed. Formsproget giver associationer til maritime elementer som et skibsskrog, bølger og skibshaller.

Kontaktperson
Lars Toksvig
+ 45 2720 0595
lt@plh.dk