Hovmand - nyt hovedsæde i Køge

Ny kombineret kontor- og produktionsbygning til Hovmand skaber en optimal ramme for virksomhedens vækst og fremtid.

Kategori

Erhverv

Sted

Køge

År

2019

Status

Opført

Størrelse

2.800 m²

Kunde(r)

Ejer: Vestergaard Nielsen - Lejer: Hovmand

Hold

PLH Arkitekter og entreprenør Vestergaard Nielsen

Arbejdspladser

39

Åbent og transparent miljø, der tilskynder samarbejde
Hovmand er flyttet ind i en ny administrations- og produktionsbygning i Køge tegnet og projekteret af PLH, der har skabt et fleksibelt, transparent og åbent miljø, som tilskynder samarbejde på tværs af organisationen. Virksomhedens nye hovedsæde huser administration, produktion og produktudvikling.

Fleksibelt byggeri, der kan rumme Hovmands fremtidig vækst
Hovmand, der udvikler og leverer elektriske løftevogne af høj kvalitet til en række internationale produktionsvirksomheder, er i kraftig vækst, og den nye bygning skal understøtte Hovmands fortsatte vækst i de kommende år. Design og indretning er fleksibel, så der kan blive plads til fremtidige udvidelser – både på medarbejder- og produktionssiden.

Arkitekturen understøtter Hovmands skandinaviske identitet
Hovmands løfteudstyr er af højeste kvalitet og i typisk skandinavisk stil, og bygningens arkitektur understøtter i sin enkelthed og rene linjer Hovmands identitet som skandinavisk virksomhed. Den rektangulære bygning er industriel i sit udtryk med flotte horisontale linjer - futuristisk og teknologisk skarp i udtrykket, blødt op af runde hjørner.

Tæt kontakt samler organisationen på tværs af funktioner
Når besøgende og medarbejdere træder ind ad hovedindgangen, mødes de af en reception, hall og en markant trappe med ovenlys, samt et stort vindue med kig ind til produktionen, der skaber visuel sammenhæng mellem kontor og produktionsafdeling. På venstre side af indgangen er der etableret mødelokaler og showroom til kunder, og på højre side ligger et dobbelthøjt, multifunktionelt rum. Til daglig skal rummet fungere som kantine, men uden for frokosttiden kan det også anvendes til kundeevents, medarbejderarrangementer og som uformelt møderum. Der er også indkig til produktion og arbejdspladser fra 1. sal – også her understøtter den visuelle kontakt åbenhed og sammenhæng og er med til at samle organisationen på tværs af funktioner.

Kontakt

Søren Mølbak
sm@plh.dk
T: +45 2720 0591

Vi ønskede os en bygning med domicileffekt, og det har vi fået. Huset er repræsentativt, det udstråler kvalitet og er tjekket. Man føler sig velkommen, og det giver et utroligt godt førstehåndsindtryk, som er vigtigt for os, når vi skal opbygge et godt forhold til kunder og samarbejdspartnere. Ved samtidig at være et teknisk og moderne hus passer det rigtigt godt til vores produkter. Det er en industriel bygning med fritlagte lofter og synlige stålkonstruktioner, der udover at være vores nye hovedsæde også huser produktion og produktudvikling.

- Søren Hovmand, direktør, Hovmand A/S

Huset skaber en wow-effekt, og responsen har været enorm positiv. Når gæster træder ind i bygningen, bliver de en anelse forbløffede. Det er rumeffekten, lamperne, vores kantine, vinduerne ind til produktionen, detaljerne… Træpanelerne og akustikken giver fornemmelse af at være i en koncertsal eller et musikhus. Og så er der lysindfaldet gennem taget og ned i receptionen og den åbne trappe. Bygningen kan så meget, at man får fornemmelsen af at være et helt andet sted – som fx i en museumsbygning.

- Søren Hovmand, direktør, Hovmand A/S

Jeg er meget, meget tilfreds med den bygning vi har skabt i samarbejde med PLH som arkitekt og Hovmand som lejer. PLH er altid utroligt dygtige til at indrette arbejdspladser. Hovmands medarbejdere flyttede ind for en måned siden, og de fortæller nu, at de slet ikke lyst til at tage hjem fra arbejde igen. Ved at udnytte ganske simple materialer fuldt ud har PLH formået at skabe en virkelig dejlig bygning, som er meget behagelig at være i. Det er ikke en hvilken som helst industribygning vi har skabt, og jeg er overordentlig tilfreds med resultatet. Også med samarbejdet - både med PLH og med Hovmand.

- Karsten Vestergaard, entreprenør og bygherre