EIKA

Ambitionen for dette multifunktionelle projekt, er at skabe et levende og attraktivt byområde

Kategori

Urban

Sted

Litauen, Vilnius

År

2016

Status

Konkurrenceforslag

Størrelse

Total - 18.110m² (Kontor - 6.170 m² ; hotel – 6500 m² ; bolig - 5440 m²)

Kunde(r)

UAB “Eika”

Centreret ud fra den travle byakse i Vilnius, overfor den historiske plads Lukiskiu, ligger byggegrunden for det multifunktionelle kontorhus. Vores intention var at give huset – og især hjørnet mod Lukiskiu pladsen - en unik arkitektonisk identitet. Byggeriet skiller sig ud fra de omgivende bygninger og tiltrækker forbipasserende med et stort udvalg af forskellige tilbud, så som butikker, caféer og restauranter i spændende rammer, som opfordrer folk til at blive og udforske.

Det nye forretningscenter og hotel er forbundet af en præcis og stringent passage. Mellemrummet imellem husene forvandles til et hyggeligt stræde, som tilbyder forskellige rekreative aktiviteter og promovere en følelse af fællesskab.

Den arkitektoniske vision bygger på observationer af elementer fra nærområdet, lokalplanens restriktioner og ønsket om at skabe et område af høj kvalitet som både forener underholdning og arbejdsliv.

Et karakteristika ved de nye bygninger er de forskelligvinklede tage. Taget bliver et forenende symbol for hele komplekset, som forbinder husenes forskellige elementer i én enkelt komposition. Et andet forenende træk er facadeelementerne og bygningernes materialitet.

Kontaktperson
Steen Enrico Andersen
+ 45 4036 6412
sea@plh.dk