PLH Arkitekter har designet et nyt layout, der transformerer kontorlandskabet i Maersk Drillings hovedkvarter i Lyngby. Dagbladet Børsen kalder projektet for en "Kontorrevolution".

I disse dage er de ansatte i Maersk Drillings hovedkvarter i Lyngby ved at finde sig til rette i deres nydesignede kontormiljø. Børsen har dækket indflytningen og kalder PLH´s design for en "Kontorrevolution". Nikolaj Svane, Chief Strategy and People Officer hos Maersk Drilling udtaler til avisen: "Vores oplevelse er, at det fungerer rigtigt godt. Vi skal skabe rammerne, så det er rart at komme på kontoret."

Projektet er skræddersyet til at understøtte virksomhedens mål om at blive mere agil, kreativ og omstillingsparat. Det har ikke handlet om at spare kvadratmeter, men om at få langt mere ud af pladsen og skabe forudsætningen for et bedre samarbejde mellem medarbejderne.

En helt anden dynamik

Det nye layout søger at give optimale betingelser for virtuelle arbejdsformer og digital interaktion mellem kollegaer. Resultatet er et kontormiljø, der er fremtidssikret, dynamisk og forventes at medvirke til at fastholde dygtige medarbejdere - samt tiltrække nye talenter. PLH-partner Paulette Christophersens løsning på udfordringerne har været at lave en helt ny indretning baseret på en opdeling efter aktiviteter.

"Vi skulle have en helt anden dynamik ind i stedet for de faste pladser. Overordnet er kontoret nu delt op i en række Home Zoner, og hver medarbejder er tilknyttet en Home Zone, og for Maersk Drilling er der tale om fire, men det kunne for andre virksomheder været et andet antal," siger Paulette Christophersen.

En af de mest bemærkelsesværdige aspekter ved projektet er, at hele omlægningen er sket uden store indkøb. Inventar er genbrugt fra tidligere formål suppleret med nyanskaffet møblement, belysning og udstyr, som er strategisk placeret for at give hver arbejdszone en unik funktion og identitet.

Læs meget mere om projektet her.