DSV

Transport og logistikvirksomheden DSV har med opførelsen af det nye hovedkvarter i København, skabt et nyt fokuspunkt for sine verdensomspændende aktiviteter med over 75 landekontorer og et internationalt netværk af partnere og agenter.

Kontorbygningen er placeret på grundens højeste punkt for at give de godt 700 arbejdspladser udsyn over området og den 12.000 m2 store terminalbygning, der bruges til varemodtagelse og videredistribution. Beslutningen om at placere det globale hovedkvarter og terminalen på samme sted, tæt på motorvejen, var bevidst og strategisk. På den måde bliver hovedkontorets medarbejdere også dagligt mindet om kernen i ​​DSV’s forretning.

Domicilet på 16.000 m² er disponeret i 4 etager omkring et atrium med reception, omklædning, mødecenter og kantine i stueplan og arbejdspladser i åbne kontorer på de øvrige etager. I stueplan er kantinen indrettet med spisepladser til +300 personer og adskilt mod atriet af en glasvæg, der kan foldes op så hele rummet kan bruges til store firma-events. Fra kantinen er der direkte udgang til en stor terrasse, så frokosten i godt vejr kan nydes udendørs.

Målet med indretningen af arbejdspladserne – workplace design’et – var at skabe et sundt og brugervenligt miljø med en rolig stemning, der afbalancerer det tempo som medarbejderne skal holde for at tackle de mange kunders behov. ”Hver gang et materiale eller en designløsning skulle vælges stillede vi spørgsmålet – ’hvilken effekt har det på arbejdsmiljøet?”, fortæller Paulette Christophersen fra PLH, som har været ansvarlig for indretningen.

Facaderne, etagedækkenes profil og atriet er udformet så dagslyset trænger dybt ind i bygningen og luftskiftet er behageligt. Alle overflader, såsom akustiske balkonforkanter, beklædninger på kernerne, lofter og gulve giver et dæmpet lydbillede, og armaturerne på toiletterne betjenes håndfrit for at tage hensyn til medarbejdernes sundhed. Fleksibiliteten i indretningen imødekommer fremtidige arbejdsmønstre inklusiv 24/7 arbejdstider og reagere på den komplekse og konstant skiftende verden af transport og logistik. Alle medarbejdere, inklusive topledelsen arbejder i åbne rum med let adgang til mange typer arbejdsområder – fx semioffentlige med meget interaktion mellem medarbejderne eller stille og mere skærmede fokusområder. Mod alle 4 verdenshjørner er der ’break-out’ caféer med indeliggende terrasser, der giver mulighed for frisk luft og udsigt. Fra kantinen i stueetagen er der udgang til et stort møbleret og beplantet terrasselandskab, hvor frokosten også kan indtages.

Husets indeklima er CTS-styret med automatisk justering af lysniveauer og ventilation samtidig med, at facaderne fungerer som en intelligent kontrolleret klima- og lysskærm, der indstiller sig efter de skiftende vejrforhold.