Boliger i Urbanplanen

Vi har vundet konkurrencen om en ny boligbebyggelse på Remisevej på Amager, der er startskuddet til en større revitalisering af Urbanplanen. Bebyggelsen indeholder 60 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger for boligforeningen 3B, samt 1500 m2 kommunale funktioner – i alt ca 10.000 m2.

I samarbejde med Primus Arkitekter, MASU planning, Urbanist Niels Bjørn og Lemming & Eriksson, valgte vi at fokusere på den bymæssige vinkel i projektet for at kunne trække nogle helt grundlæggende by- og boligkvaliteter frem.

Om projektforslaget siger dommerkomiteen bl.a. – ”Ungdomsboligernes udformning som et delvist tårn tilføjer stedet en ny og særlig identitet, samtidig med at funktionerne i stueetagen giver byliv til pladsen. Her er tale om urbanitet og egenart i en kvalitativ bearbejdning, der løfter stedet ud af sin anonymitet og tilfører både form, rum og byliv. Det nye byrum er størrelsesmæssigt generøst og modtager den elegante slyngede udformning af parken på en fin måde. Ungdomsboligernes tårn er ikke alene stor urban kvalitet, men skaber også en god historie, der udtrykkes i form af et bymæssigt drivhus med et ur på toppen.”