Alfa Laval

PLH vandt den indbudte konkurrence om nyt kontorbyggeri for virksomheden Alfa Laval Aalborg A/S og huset blev taget i brug i april 2015 af cirka 300 medarbejdere.
Huset samler medarbejderne i et lyst, venligt og ligefremt hus, hvor alle sidder ’lige godt’ og føler sig velkommen overalt. Flow og fleksibilitet er nøgleordene i disponeringen af huset med en åbenhed i planerne, der inviterer medarbejderne til at færdes alle vegne og som gør det let at tilpasse arbejdspladserne, når nye behov opstår.
Alfa Laval spiller en stor rolle i den maritime branche med produktion af komponenter til bl.a. skibsindustrien og bygningen har derfor mange forbindelser til det maritime.  Lange hvide horisontale bånd i hele facaden, den lidt tungere base, udsigterne mod vandet fra etagerne á la skibs-soldæk og ’medarbejder-broen’ hvorfra man kan overskue hele bygningens indre.
Ejendommen er opført som lavenergihus med anvendelse af solceller og solafskærmning for reduktion af energiforbrug, og der søges miljøcertificering efter DGNB Sølv. Der er i udviklingen af byggeriet fokuseret på anvendelse af materialer af høj kvalitet kombineret med lave vedligeholdelsesomkostninger.